Måndag- betes och loftbesök

Idag har jag varit och tittat till två fd stallkamraters häst på hans bete och ett tips till er som anlitar någon annan för dylika tjänster är att göra som dessa två kvinnor:

Jag fick en minutiös vägbeskrivning till betet (som ligger in the middle of nowhere) och allt som en häst kan tänkas behöva på ett bete (extra flugmössor, salvor, flugsprayer, godis, grimma och grimskaft mm) ligger perfekt förpackat i en plastlåda med lock = extremt enkelt att hitta och fixa allt!

Det skördas för fullt i mina trakter nu och det börjar bli dags för mig att hämta årets lass av småbalshalm så jag insåg att jag borde klättra upp på loftet ovanför mitt dockhus och kolla läget.

Jag har inte varit där sedan jag slängde upp förra årets 40 halmbalar eftersom jag fortfarande använder halm från när Jesus gick i kortbyxor och som jag köpte på mig första sommaren på Ryhus (lyckan med en renlig ponny ❤️) och som ligger på lösdriftens loft.

Eftersom dockhuset är ganska fuktigt på hösten och vintern ville jag kolla status på halmbalarna så att inte allt var en enda möglig hög men jag kunde nöjt konstatera typ motsatsen- halmen såg ut som den gjorde när jag kastade upp den.

Och det är ju en stor fördel med halm vs hö- medan den förstnämnda kan hålla i många år möglar en del hö mycket snabbt; fråga en som ”been there, done that…”.

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Ida Pippilotta Lidslot

  Gillar att du använder uttrycket ”när Jesus gick i kortbyxor”, trodde att jag var den enda som använder det nuförtiden.

  Svara
  • Birgitta

   I ärlighetens namn har jag bara hört det av en enda person; en arbetskamrat som jag hade för +10 år sedan.
   Och använder det själv en gång var femte år så nu var det dags ha ha ha!

   Svara
 2. Eva

  Jag brukar säga att ’jag lever i det förgångna så det var säkert för 30 år sen’ och dessutom är det sant.

  Svara
 3. Anna

  Jag brukar säga ”när Gud gick i kortbyxor” ibland men min favorit om jag vill antyda att något var längesedan är nog ändå ”anno dazumal”.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>