Tipsa varandra!

Jag har alltid varit ”om mig och kring mig” och det gäller så klart även hästeriet i allmänhet och sedan vi flyttade till Ryhus (med eget stall) i synnerhet.

Jag blir glad av att inte bara fynda och hitta bra grejer/ tjänster för egen del utan hjälper gärna andra att åtnjuta samma saker.

Och med sociala medier/ Mail/ sms/ Messenger är det oftast både lättare att hitta dessa ”fynd” och att vidarebefordra diverse tips till sina vänner och bekanta.

Det kan handla om allt möjligt; tipsa om en bra tränare/ hovslagare/ klinik, dito tävlingsplats, ställen där man kan köpa havre/ halm/ hö och massa annat.

Man har så klart olika ekonomi, olika tid och lust att engagera sig i allt möjligt och också olika behov.

Även om man har eget stall kanske man inte har möjlighet att köpa ett ton havre åt gången, en årsförbrukning av hösilage och strö som jag gör- det förstår jag.

Eller så ids man inte köra och hämta whatever eller har inte tid eller tycker helt enkelt inte en besparing är motiverad eftersom man har en bra budget och ekonomi som väl täcker de behov man har.

Men annars är mitt tips till alla att först kolla med tex sina hästbekanta om de kan tipsa om vad det nu än är man söker.

Tex var det så jag började träna för Nina- efter ett tips av en bloggläsare.

Delar av mitt hagmaterial är köpt av en granne till ett stall jag stod i tidigare, halmen kommer från en man jag började prata med på Granngården, havren såg jag en lapp om i ett stall där jag sökte stallplats för flera år sedan och Frenchie köpte jag efter ett tips från en god vän (han var ej utannonserad eller officiellt till salu så jag hade aldrig fått nys om honom annars).

Bara några av väldigt många exempel och jag har i min tur tipsat många om allt möjligt!

3 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Nu tog jag exempel ur hästvärlden men detta kan egentligen appliceras på allt.

   Man kan tipsa om bra hantverkare, mat på extrapris eller vad tusan som helst.

   Jag tycker det är roligt om man kan hjälpas åt och många gånger är andras rekommendationer mycket värda.

   Bilfirman jag anlitar har jag tex tipsats om av min tränare Nina; hade aldrig hittat dom annars.

   ”Vet” man att man kommer att få bra service någonstans eller kan tjäna någon krona efter ett tips av någon finns det ju ingen anledning att göra annorlunda.

   Och ibland finns det ett så stort utbud av whatever att man kan bli helt snurrig och då är det också bra om någon redan har provat och kan råda.

   Svara
 1. Eva

  Jag o grannarna delar hantverkare mm. Hundfolk hjälps åt m tips mm
  Så håller helt med Dig.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>