Så olika man är….


Läser följande efterlysning på en Facebooksida:

”Vår lille katt har inte kommit hem på 5 dagar och vi börjar bli lite oroliga. Om någon sett till henne får ni gärna höra av er. Hon är en mindre katt, ungefär ett år gammal.”

Alltså…om min katt hade varit försvunnen i 5 dagar hade jag inte varit ”LITE orolig” utan i upplösningstillstånd.

Men jag inser att det här med att låta sin katt springa vind för våg, inte bara på ren landsbygd utan i byar/ samhällen är otroligt vanligt av alla efterlysningar som det dräller av, ffa sommartid.

På bilden ”min” katt Gullis som jag adopterade i ett stall där jag hade häst innan.

Han lever fortfarande och är mycket omtyckt i ett nytt stall han själv valde att flytta till (jag får uppdateringar med ojämna mellanrum).

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anja K Phersson

    Nonchalansen kring katter är oerhört hög. 5 dagar? Hur lång tid som helst.

    Svara
  2. Jenny Hamberg

    För många år sedan påstod en dåvarande granne att hon såklart älskade sina katter lika mycket som jag älskar mina hundar.

    Fast nä… Det är ju inte jag som frågar grannarna när jag råkar stöta på dem om de sett min älskling som inte synts till på en vecka. Det är ju inte jag som släpper ut mina djur för att de ska kunna gå ensamma på 80-vägen i mörkret.

    Nej… Om mina hundar hade varit borta i en kvart hade jag ordnat världens pådrag och går de på stora vägen (eller nån väg alls) gör de så i mitt sällskap och med reflexer om det är mörkt.

    Svara
  3. Linda Ferne

    Läser dagligen i mitt området efterlysningar om typ 5 olika katter. Håll dom inne!!!! Har katthår överallt på mina dynor ute, kattbajs i rabatterna… Är lagom trött på detta j-la ofog

    Svara
    • Anja K Phersson

      Håller med! så respektlöst att släppa katter vind för våg. De försvinner ju hela tiden, är man rädd om sin katt har man den inne eller ute i sele/voljär

      Svara
  4. Karolina Cappelli Lindholm

    Hade nån av mina katter varit borta 5 dagar så hade jag varit ledsen och orolig, hade misstänkt att räven tagit den.
    Stora rävar o små katter är risky!

    Svara
  5. Eva

    Haft en bortsprungen Golden retriever på 90-talet. Vi letade i 5 dygn. Det värsta jag varit med om!! Sov inget. Inte min man heller. Alla hjälpte till. Inga mobiler. Tillslut ringde polisen. Han var ’kidnappad’ av en pundare. Hans kompis skickade honom till polisstationen. Han fick 5000 i hittelön- värt varenda krona. Jag hade inte kunnat ha utekatt.

    Svara
  6. Christina Olsson Baaz

    Jag hade hög puls häromdagen när min katt varit borta i 10 min. Visade sig att hon hittat ett hål i staketet och gått till grannens trädgård . Så nu får katten (som är innekatt) ha sele och koppel igen när hon är ute.

    Svara
  7. Anna

    Mina katter har alltid bara fått gå ut på inhägnat område, innan min senaste flytt var dock det inhägnade området ganska stort för hur jag än stängslade in min lilla trädgård så hittade de något sätt att rymma… Där jag bodde utanför Paris var dock även hela bostadsrättsföreningens område helt inhägnat så de kom ju inte ut på någon väg eller så, men in i andras trädgårdar kom de ju. Alla grannarna var som tur var förtjusta i mina katter men jag hade ju självklart stängt in dem om någon hade klagat.

    Nu har vi flyttat ut på landet-landet så de skall faktiskt få gå ut, vi har ett par tusen kvadratmeter trädgård själva så förhoppningsvis går de inte så långt därifrån men skulle de det så bor vi näst längst in på en liten men lång återvändsväg och runtom är det mest majsfält… Närmsta stora väg är många kilometer bort.

    Visst lurar det faror ändå men eftersom samtliga tre katter (mina två och min killes) är lite äldre och inga strövare så bestämde vi att det positiva med att de får vara ute överväger det negativa (vi har ju valt huset lite med deras säkerhet i åtanke). Jag skulle dock bli sjuk av oro om någon av dem var borta mer än en dag eller en natt…

    Svara
    • Birgitta

      Lite ot men låter som att ni bor exakt som vi. Vårt hus ligger näst längst in på en flera kilometer lång återvändsväg, grusväg dessutom. Så även vi är omgivna av gräsfält och åkrar, skog därefter och asfalterad väg kanske 4 km längre bort.

      Svara
  8. Nina Brynefall

    Jag har Tractive GPS-halsband på min katt. Värt varenda krona och mildrar matte-magsåret något, även om det växer när GPS-en får fnatt och säger att han är mitt på E4. 😉

    Svara
  9. Linda

    Fast det går ju inte att jämföra hundar och katter?!
    Mina katter som bor på landet och går fritt in/ut varje dag kan ju vara borta 12h i sträck utan att jag oroar mig det minsta (vi bor på 17 ha).

    Men en hund som är borta öht skulle väl varje hundägare oroa sig över?

    Äpplen och päron 😉

    Svara
    • Eva

      Håller delvis med Dig ! Men ville
      bara förklara att oavsett hund eller katt blir man väldigt orolig. Det hade iallafall jag blivit!!!

      Svara
    • Eva

      Dum och jätte nonchalant kommentar. För att jag även bryr mig om katter.
      Hade jag varit katt hos Dig hade jag flyttat direkt!
      Trist inställning mot dina katter.
      Det är de som försvinner utan att ägaren bryr sig.

      Svara
    • Birgitta

      Hade jag haft katt på Ryhus hade den absolut fått springa fritt.

      Hade jag bott i ett samhälle : nej.
      Inte med all trafik, grannar osv.
      Både för stor risk att bli påkörd och att någon människa stör sig på katten och att den råkar illa ut ”bara” av den anledningen.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>