Träd-trimning

Ett tips till de av er som liksom jag har hagar som nu nästan ser ut som en stäpp pga torkan men har träd med blad/ grenar som ni säkert vet att hästar kan äta:

Klipp av lite grenar och kasta in till hästarna- det ger måhända inte jättemycket näring men i alla fall sysselsättning samtidigt som ni kanske får en välbehövlig trimning av närliggande träd?

Själv har jag 3 enorma björkar precis utanför stallet och dessa trimmar jag lite genom att klippa av tunna lövruskor och kasta in till Lillis.

Han äter gärna björkris, jag ger inga jättemängder (kanske 1-2 kilo/ dag) men detta gör att jag inte har hur lågt hängande grenar som helst.

Innan ni börjar fodra med grenar/ blad/ sly måste ni så klart NOGA säkerställa att det ni vill ge är ofarligt för hästar att äta!

På tal om ovan kan jag berätta att jag en vinter gav Vicke och hans hagkompis Leon MÄNGDER med sly som min dåvarande stallägare hade klippt ner.

Allt låg i en jättehög hyfsat nära hästarnas hage och jag släpade grenar varje morgon till djurens glädje.

Det blev verkligen win-win; stallägarens sly-hög blev rejält decimerad och hästarna fick sysselsättning och lite extra att äta i en gräshage där i princip allt gräs var nerbetat/ söndertrampat.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>