10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Hur kan någon bli irriterad att man inte fick ta med egen hund ???
    Har heller inte tittat mycket på programmet- tittar inte mycket på tv bara vissa utvalda program (Downtown Abbey tex) men sett tillräckligt för att inse det olämpliga.

    Svara
    • Birgitta

      Precis vad jag sa till Henrik idag!

      Att det hade varit mycket olämpligt att ha med sig hund av olika anledningar, anläggningens djur, att det fanns låga elstaket osv.

      För övrigt rådde totalt rökförbud även utomhus vilket var skönt.

      Har en liten ”Cypern-händelse” i färskt minne där vi en dag hade solstolar bredvid en kedjerökande kvinna. Vi fick flytta oss efter x cigaretter på löpande band…

      Svara
      • Eva

        Trodde faktiskt att det numera var rökförbud på de flesta stränder inom södra EU.
        Visst är det utomhus och borde därför egentligen inte störa. Trodde faktiskt att rökförbudet på stränder kom för att det låg fimpar på stranden?!

        Svara
  2. Eva

    Läser man vad Du skriver och jag kommenterar måste vi upplevas som riktigt gnälliga 50-åriga ++ tanter ?!!

    Svara
  3. Maria

    Jag har inte varit där och inte sett en enda sekund på tv, men känns det inte väldigt kommersiellt för en privatträdgård? Inte kritik utan undran! Lyckas de behålla ”hemma hos”-andan eller är det som en offentlig trädgård, vilken som helst, med två kändisar någonstans, kanske. Jag får lite Drottningholm-vibbar, alla ovetande springer runt i den trädgården och tänker ”wow, här bor kungen, jag är nära kungen”, fast de flesta här vet att han bor i en lägenhet i Gamla stan. Mest intresserad av dina, och ni som varit där hos Mandelmans, era tankar om de lyckas behålla det genuina eller säljt ut sig.

    Svara
    • Birgitta

      Nu är detta inte en ”trädgård” utan snarare marker på massa hektar där man får ströva runt delar av året och inte exakt överallt (en del är inhägnat).

      Och om folk vill betala hyfsat dyrt för att gå där tycker jag konceptet är ur-smart om man kan leva på det.

      Jag tyckte att priserna var väl tilltagna för en skåning men kanske Stockholmare och utländska turister inte blinkar över tex en MKT enkel tygkasse för 145:- eller en rejäl macka för 115:- spänn?

      Men så länge folk betalar så….

      Inträdet för vuxna var btw 165:-.

      Allt var extremt välskött så det man kanske inte fattar av tv-programmet är att familjen själva INTE ror detta i land utan anställda.

      Paret själva skulle inte hinna med en fjärdedel av skötseln året runt….

      Jag tycker det var kul att ha sett det men är för lite intresserad för att köra i flera timmar som vissa gör. För oss var det en lagom lång utflykt.

      Svara
      • Birgitta

        Angående det ”genuina” fick JAG en lite besk smak i munnen av en skylt där det stod att man ej fick fota familjen eller BE om selfies med dom.

        Jag FATTAR det I SAK…inte kul att behöva stanna och bli fotad x ggr/ dag men har du gett dig in i denna lek får du tåla lite tycker JAG.

        Nu såg jag inte skymten av dom men gissar ändå att många säkert kommer delvis i hopp om att få träffa paret?

        Så detta kändes liiiite ”sådär” men kanske överreagerar jag?

        Svara
        • Maria

          Då förstår jag konceptet. Som sagt, jag har inte sett något av programmet, men i pressen verkar det ju onekligen som att det är de själva som kör och att allt är så gulligt och på deras egen trädgård på baksidan av huset, typ.

          Vad gäller selfie, ja, det är det gamla vanliga, ” jag vill bli känd, jag vill bli känd, se på mig, se på mig!” Och sedan när man kommit dit med hjälp av andra vanliga, då är andra vanliga jobbiga. Hade förstått det om det verkligen var deras trädgård på baksidan av huset, men nu kan de ju hålla sig på sina egna domäner och låta anställda vara ute på resten. Nå, de får väl göra som kungen och skaffa en lägenhet någon annanstans och låta folk tro att de bor där de inte gör…

          Tacka vet jag en annan kändisträdgårsexpert, Bosse Rappne, han är ute och jobbar i trädgården och svarar glatt på alla frågor från intressenter och folk som behöver hjälp i brist på färg på fingrar som inte är gröna. Jättetrevlig. Och bor på samma ställe.

          Svara
          • Birgitta

            Mandelmanns har 60 hektar (!) mark och bor på gården men jag vet inte hur ofta de är ute på domänerna just när de har öppet för allmänheten.

            Att vägra selfies när de väl är på plats tycker jag är lite förmätet med tanke på de priser de tar på allt.

            För att ta ett jämförande exempel har jag sett Morgan och/ eller Ola-Conny nästan varje gång jag är på Gekås (1-2 ggr/ år).

            De går runt som vilken personal som helst (och folk tar foton ibland).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>