Strumpan i rumpan (nästan i alla fall)

Igår, precis medan jag satt och skrev med en vän på Messenger skriver vännen att hennes hund i detta nu svalt en liten nylonstrumpa !?! Hon såg det hända men hann inte ingripa eftersom hunden svalde snabbt som ögat.

Vännen frågade vad jag trodde om det hela och jag, som vanligtvis är rätt så kall och låter mycket gå över av sig själv utan att hetsa upp mig skrev direkt att hon borde kontakta First Vet för en videokonsultation.

Hunden verkade helt oberörd men jag blev mest orolig för att den är förhållandevis liten (under 10 kg) och hur en strumpa skulle kunna passera genom hela hunden och ut ur rumpan tedde sig för mig bekymmersamt.

Som tur var fick vännen kontakt med First Vet inom 20 minuter och fick rådet att köra till djursjukhus (varför händer alltid sådant här 22.00 på kvällen???).

Doggy fick åka den mycket korta färden till närmaste Evidensia, fick kräkmedel och min vän fick…..en räkning på 5.000:-.

Nu kommer väl försäkringen att ta en del men ändå….

”Komiken” med denna hund är att den är extremt kräsen och kräver handmatning för att äta MAT men en strumpa går tydligen bra 🙂 🙂 🙂 !!!

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva C

    Det mesta passerar ju men det kan ju hända att det blir trassel i tarmarna och då blir det betydligt dyrare än 5000 kr och hunden kanske inte klarar sig. Har en kompis vars hund hade mani på att äta ”icke mat”. Han åt bla en påse med hundbajs som min kompis plockat upp. Han knyckte den ur handen på henne! Drn kom ut den vanliga vägen nästa dag. En gång såg hon hur han stal en fleecevante och svalde den i ett nafs. Tur till djursjukhuset som valde att göra en gastroskopi men de hittade inte vanten. 2 veckor senare kom kompisen hem från jobb och då hade hunden kräkt upp vanten. Den hade alltså legat i magsäcken i 2 veckor! Sånt gör att jag är glad att Raffe varit mer av en förstörare. Han har nöjt sig med att bita sönder utan att äta.

    Svara
  2. Anna

    Min katt svalde en nylonstrumpa en gång men hann kräkas upp den igen innan jag ens märkte det. Man undrar ju hur det kan vara lockande…

    Svara
    • Birgitta

      Jag undrar hur mycket junk djuren äter utan att vi hinner märka det?!?

      Molly äter helt säkert en del, Soya gjorde detsamma. Men det är mer ”äckelföda” som gamla lik och dylikt, inte strumpor och påsar…

      Svara
  3. Eva

    Min lille vovve snodde en brieost med plast på en kväll (förstås !!) så det blev en kvällsutflykt till Djursjukhuset. Kräkmedel och en stor räkning då sånt bara händer på jourtid.

    Svara
    • Strumphundens matte

      Hon var så himla duktig hos vetten! Jag satte mig i skräddarsits på golvet efter att hon hade fått dropparna och hade börjat må riktigt illa. Hon var inte sen med att kravla upp i mitt knä och sen låg hon snällt med huvudet ner mot den lilla absorberande skidbacken som fångade upp strumpan och allt som gjorde den sällskap. Söta gosiga strumptroll!

      Svara
      • Birgitta

        Väldigt sura pengar säger jag men ändå en himla tur att måltiden (läs strumpan) inte slank osedd ner i gapet. Better safe than sorry, ffa med en så liten hund.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>