Onsdag- träning

Ahhhh…äntligen träning för Nina…känns som att det var en evighet sedan (25 dagar sedan to be exact) och jag har längtat.

Och jag blev tack och lov inte besviken.

Underlaget i Granelundshallen är såååå bra tycker jag och passar Frenchie bättre än tex fibersand och vi fick till ett utmärkt pass.

Nina och jag är helt överens om att jag måste få bytena luftigare, galoppen lite mer ”uppe” över lag och att det går att variera traven rejält och få den riktigt, riktigt flott om jag rider ”som jag ska”.

Att växla mellan passage, samlad trav, arbetstrav och mellantrav hela tiden; ”leka med traven” är en del av ”nyckeln”, att rida fram ur passage är en minst lika stor del.

Frenchie har ju relativt lätt för passage, annars fattar jag att man inte kan ge detta råd som en ”allmän lösning/ förbättringsåtgärd”.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Tycker det låter som både Du o Frenchie sköter Er ! Hade varit jättekul att se Er tävla.

    Svara
    • Birgitta

      Jag ska försöka att komma ihåg att meddela dig när det är någon tävling nästgårds lite längre fram.

      Just nu är vi fortfarande i ”lära känna varandra på tävling”-stadiet och då känner jag att jag dels inte vill ha några åskådare dels inte hade kunnat vara ett sådant sällskap jag vill vara pga koncentration, nervositet osv.

      Att vem som helst är fri att titta på oss på tävling kan jag inte styra över men jag vill liksom inte ”bjuda in” folk jag känner just nu.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>