Inventera mera

Dagens tips kommer sig av att jag ganska nyligen skulle damma av en hylla i mitt stallskåp och då hittade lite smått som jag hade glömt att jag har.

Och detta händer mig då och då fast jag tycker att jag handlar nya saker väldigt sällan och framför allt inte har hur mycket prylar som helst utan medvetet försöker leva lite…tja…åt det minimalistiska hållet i alla fall.

Men när man har haft x hästar under mer än 30 års tid och sagda djur dessutom aldrig varit några marodörer parat med att deras ägare är ganska rädd om sina saker kan summan av ekvationen bli att man äger en del som kan bli liggande i någon låda/ skåp/ påse i måååånga år.

Så mitt tips till er är att någon gång då och då gå igenom era hästprylar för att liksom mentalt uppdatera er kring vad ni har och var det finns.

En del kanske ni inser har passerat bäst-före-datum för länge sedan, en del har torkat ihop/ möglat/ aldrig kommer att passa igen osv = SLÄNG!

Vissa saker finns i en långt modernare tappning idag än den pryl ni köpte för + 20 år sedan och en del ”bra att ha”-grejer kanske ni till slut inser går att köpa för inga pengar OM ni mot förmodan skulle behöva dom 10 år senare igen = SLÄNG!

För övrigt gäller mitt tips även vardagskläder, husgeråd och saker i källaren/ på vinden! Rensa då och då, släng eller sälj!

En kommentar

  1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Ett tips som jag lever efter att vårt hus brann ner för over 30 år sen är; Det du inte använt på 2 år släng!
    Fast sen vi tog bort Fredde har jag nästan dubbel uppsättning av det mesta framförallt täcken o schabrak. Eftersom jag också är rädd om mina grejor o varken Fredde eller Mirre var ellerr är några marodörer så ja vissa grejor åker upp o ner i mina dynboxar

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>