Onsdag- pannkaks-sug och en skogtur

Scrollande nyss bland mina sparade foton i mobilen och fick lite cravings när jag såg dessa pannkakor som påminde mig om den goda maten på Cypern.

En grej som jag tycker är lite konstig med just pannkakor är att de kan smaka väldigt olika beroende på hotell. Det finns liksom inte sååå många ingredienser i just pannkakor så det är därför jag tycker det är konstigt och ofta har de faktiskt inte varit särskilt goda utan haft någon bismak jag inte gillat.

Men dessa på Cypern smakade exakt så som jag tycker att pannkakor ska smaka så jag åt dom varje morgon 🙂 .

Här hemma har det inte ätits några pannkakor alls idag utan jag har lagt min lediga tid på annat än matlagning.

Frenchie och Molly har varit i skogen och medan den sistnämnda fick springa ”vind för våg” (läs: hon är alltid fåtalet meter ifrån oss) så fick Frenchie faktiskt jobba lite i skritt och inte bara gå på långa tyglar.

Jag red lite skolor och han skötte sig utmärkt både vad gäller ”jobbet” och ”allmänt uppförande”.

Sist vi skrittade ut (förra veckan) hade han inte varit ute på ett tag pga vila och då blänkte faktiskt hans tidigare istadighet till lite i början av turen.

”Ska jag inte ta och tvärstanna här och backa 2-3 steg” frågade han vid 2 eller 3 tillfällen men när jag svarade ”nej, det ska du VERKLIGEN inte” så ”gav” han sig nästan direkt men han gjorde dock dessa försök.

Idag blev det inget sådant trams alls!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Precis så känner jag mig på jobbet nu efter semestern: skall jag inte ta och strunta i detta lite men så är det alltid någon kollega som får eld i baken på mig igen.

    Angående pannkakor så tycker jag det beror väldigt mycket på hur många ägg de har i smeten (det skall vara så få som möjligt tycker jag, det är liksom ingen omelett) och om de har stekt dem i smör (som jag tycker att det skall vara) eller margarin.

    Det är nog för övrigt en av de saker som jag gillar allra mest med Bretagne, de har fantastiskt smör (och grädde) och de är inte rädda för att använda det.

    Svara
  2. Eva

    Anna
    Det mesta är bättre i Frankrike. Älskar Frankrike.
    Är väldigt ofta där normalt- dock inte sedan hösten 2019 – före covid. Hur är det nu ?
    Mycket regler ?? Krav på munskydd ??

    Svara
    • Anna

      Det är som vanligt igen. En del bär fortfarande munskydd på frivillig basis men det är inte ett krav någonstans. Får väl se hur det blir i vinter men mitt intryck är att ingen längre pratar om Covid-19, det hände ganska plötsligt att det blev helt tyst om det. Innan sommaren var det många som blev smittade men jag tror de flesta inte blev så sjuka, så nu tänker nog många att epidemin är över.

      Svara
  3. Maria

    Älskar våra vanliga tunna pannkakor, de amerikanska med bakpulver som ger fluff, höjd och kompakthet känns som att äta bröd, inte alls gott.
    Pankisarna ska stekas i smör och bli frasiga längst ut. Sedan serveras med bär/sylt/nutella och grädde eller glass. Många vuxna jag jobbat med genom tiderna tycker inte att det är mat. Men jag tycker detta är kanonmat, supergott. Soppa däremot, det är inte mat, det är förrätt.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer i allt.

      Amerikanska pannkakor är överreklamerade.

      På Cypern åt jag mina pannkakor med nutella och hackade nötter.

      Svara
  4. Eva

    Jag gillar både -amerikanska pannkakor m smör o lönnsirap- OCH -riktiga svenska tunna pannkakor m sylt o socker.
    De amerikanska för att jag bott där men hade definitivt tröttnat om det var oftare än ibland på någon semester.
    Däremot gillar jag inte massa onyttigheter på – tex nutella- utan bara sylt.
    Tycker heller INTE att det är mat !! Inget näringsvärde överhuvudtaget.
    Möjligen fika, efterrätt etc.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>