Kändis-namn

När det gäller att döpa djur finns det verkligen alla varianter och man resonerar så otroligt olika kring namnfrågan.

Medan någon tycker att ett visst namn är fint ryser andra åt detsamma osv.

Något av det konstigaste för MIG är när man döper hästar efter kändisar.

Jerry Williams, Tina Turner, George Michael, Whitney Houston, Elton John, Jon Bon Jovi, Clint Eastwood….I could go on for ever…och ja, det finns x hästar med dessa namn i TDB.

Why?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Travhästar och galopphästar har ofta otroligt fåniga och fula namn tycker jag.

    Tydligen är det förbjudet i England att döpa galopphästar till något snuskigt eller allmänt olämpligt och det försöker givetvis vissa skojare att komma runt med namn som Harry Azzhol och Peony’s Envy.

    På ridskolan när jag var liten hade vi en häst som hette Ravi vilket på indiska eller franska är väldigt vackert men på Bohuslänska uttalas raaavi och är dialekt för (ursäkta i förväg) ”röven”. Det finaste hästnamnet jag någonsin hört tror jag är Rosenkavalier.

    Svara
  2. Smurfan

    Som jag har förstått det så är det även ett sätt för uppfödare att sticka ut. Jag vet travuppfödare vars alla hästar hade namn efter en Elvislåt. Känner även till en hunduppfödare som går efter det temat. Poängen har liksom varit att folk ska tänka att: ”Jaha, där kommer Barack Obama in på banan. Ja, då är han från XX stuteri.” Bra eller dåligt? Jag har inte bestämt mig än!

    Svara
  3. Ingela

    Som barn var jag alltid avundsjuk på min mammas kusins barn då de hade hästar. Kusinbarnet hade dessutom en egen liten trind ponny som bar det förtjusande namnet Rosenknopp vilket förstärkte avundsjukan. Alltså hur vackert ;-). Men kanske inte på ett stort halvblod

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>