Onsdag- tvära kast

Idag blev det ett pass på utebanan i för Frenchie sämsta väder; det blåste.

Och eftersom han är en aning markskygg och tror att allt möjligt som vajar i vinden (gräs tex…) kommer att attackera (bäst att ibland slänga sig handlöst för att vara på den säkra sidan ) så blev det inte det bästa passet.

Jag vågar inte slappna av en sekund och rider också lite mesigt för att inte få för många ”sido-kast” men efter ett tag så blev det ändå ok.

Jag har idag även fortsatt att förbereda Ryhus inför hösten; idag åkte tex grillen in i förrådet och jag slängde slutligen penséerna som stått på hustrappan i många månader.

Blommorna på bilden ser ju som synes fortfarande väldigt fina ut så den krukan får fortsätta att åka in och ut ur stallet (jag tar in den varje kväll pga dovhjortarna).

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Jämfört med förra veckan känns det verkligen som hösten är i antågande!! Har också börjat ta in saker och sitter inte ute på samma sätt längre.
    I lördags ösregnande det för första gången på hela sommaren. Även igår fm.
    Det gula gräset som inte är klippt sen i midsomras är nu grönt igen.
    Det är bara några veckor sen det var närmare 30 grader och jag badade i havet.

    Så verkligen tvära kast !!

    Svara
    • Birgitta

      Jag kan inte uttala mig om övriga delar av Sverige men vad gäller Skåne tycker jag att det oftast är dessa tvära kast från en årstid till en annan.

      Ena dagen går man i vinteroverall och nästa dag kan man ligga ute och sola och tvärtom. Inga mjuka övergångar där inte….

      Jag är väldigt glad för regnet för nu vill Frenchie äntligen beta igen efter att ha behövt stödfodras ute sedan början av augusti.

      Han vägrade att äta det torra gräset och stod bara och glodde rakt upp och ner i timmar om han inte fick hösilage men nu är det mulen mot marken igen.

      Svara
      • Eva

        Han låter lite bortskämd?! Men det är han väl värd ?!
        Betänk då hur oerhört bra han har det jämfört med det gamla sättet vi hade häst på. Två timmar i grushage på MCR. Och de flesta hästar fick inte gå ut alls.

        Svara
        • Birgitta

          Det var delvis pga den uppstallnings/hagsituation jag kunde erbjuda som jag fick köpa Frenchie då detta var viktigt för hans fd ägare.

          Jag har själv aldrig haft häst i hagen 2 timmar/ dag på MCR men slet å andra sidan nästan ihjäl mig i perioder för att kunna ha mina hästar ute längre.

          Och det var när hagtiden skulle kortas ner även för mig som jag slutligen, efter ca 20 år, valde att flytta. Jag kunde helt enkelt inte försvara detta sätt att ha häst.

          Svara
  2. Eva

    Jag vet att Du ansträngde Dig till det yttersta för att ha Heron ute så mycket som möjligt. Om jag minns rätt bodde Du i närheten.
    Jag och många m mig bodde längre bort och hade kanske andra arbetstider att passa. Jag var enormt glad att jag kunde köpa tjänsten av bla norskan o Irene så min häst iallafall fick några timmar. Men med tanke på antalet hästar och bristen på hagar är det konstigt att det ens var godkänt som uppstallningsplats.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>