Söndag- ut på tur, genomsur

”Ut på tur- aldrig sur” stämde VERKLIGEN inte på dagens uteritt; jag var genom-SUR när jag hoppade av vid stallet.

Men lite får jag skylla mig själv; jag var så glad över att få ridsällskap av min vän Åsa och hennes partner att jag drog ut dom på en nästan 2 timmar lång tur och tyvärr började det regna rätt så omgående.

Men det var det värt; jag rider ju mycket hellre med än utan sällskap i skogen och Frenchie skötte sig fint med sina nyfunna och stensäkra vänner.

Det var en sak jag uppskattade enormt med Vicke; att man kunde ha med honom överallt utan att skänka en sekunds tanke på om han skulle bli orolig, rädd, istadig eller jag vet inte vad och riktigt där är jag inte med Frenchie på långa vägar.

Han är dels mycket mer ovan vid att ridas ut och dels mycket mer reaktiv och var ju i början direkt istadig så honom tar man inte bara under armen och går med var och hur som helst.

Notera martingalen på bilderna; den köpte jag i ilfart för några dagar sedan efter att Frenchie kastade upp huvudet sist jag red ut (han blev rädd för något som flög upp framför honom).

Det är den enda gången han har kört upp huvudet (hans grej är annars ”sidokast”) och jag hade en sådan jäkla tur att hans huvud träffade skärmen på min hjälm för hade det träffat näsan tror jag den hade brutits i x delar.

Förresten; kolla den gigantiska rhododendronen på bilderna!

Den är 100 år gammal i år och finns mitt i skogen!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Fina bilder på Dig och Frenchie! Tycker han har vuxit rejält sen första bilden jag såg. Mycket mer musklad ? Vilken hals. Han ser verkligen fin ut i kroppen!!

  Svara
  • Birgitta

   Din kommentar är intressant för även en annan person gav en likartad kommentar på Instagram.

   Det är lätt att bli hemmablind men jag var de första månaderna lite…tja bekymrad är kanske att överdriva men lite åt det hållet…över att Frenchie var lite väl tunn trots massa mat.

   Just nu kan jag inte se mig mätt på honom efter dessa månader…..

   Svara
 2. Elin

  Jag reagerade också på att Frenchie ser så musklad och fin ut på bilderna. Vilken utveckling! Kul att se.

  Svara
  • Birgitta

   Vad glad jag blir att flera tycks se en utveckling! Det är ju det man vill så klart men svårare med en redan äldre, välutbildad häst.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>