Måndag- smärta

Bokstavligen sekunder innan jag skulle in på tävlingsbanan i lördags högg det till i ryggen, ”bara sådär”, dvs utan att något hände!?!

Jag kände bara att ”det är bara att rida ändå” och tyckte inte jag kände någon större smärta under programmet.

Efteråt hade jag däremot enormt ont och kunde knappt röra mig och då har jag en hög smärttröskel.

Efter några timmar hemma blev det lite bättre och igår ytterligare lite bättre och jag skrittade  ju i nästan 2 timmar utan minsta problem.

I morse hade jag mest ont när jag böjde mig ner så jag åkte dumt nog och tränade!

Jag trodde absolut inte att jag skulle känna av ryggen så pass som jag gjorde men det gick överhuvudtaget INTE att trava (sitta ner). Inte en bokstavlig meter!

Att skritta gick bra, att galoppera gick godtagbart bra med lite smärta liksom att rida lätt men nedsittning!!! Hade någon tvingat mig till det tror jag att jag hade svimmat av smärta alternativt ramlat av. Och då är jag verkligen inte en människa som ”piper” i onödan utan har mååååånga gånger ridit när andra hade avstått.

Jag ska till en kiropraktor imorgon bitti och se om det kan hjälpa, just nu är det Radital och Ipren som gäller.

Smärtan sitter typ i vänstra sidan av ryggen, ovanför svanken.

Har ni andra tips på vad jag kan göra så hojta gärna till!

12 kommentarer Skriv kommentar

 1. Maria

  Är du lång? Vi långa brukar få ont där och det är tydligen så vanligt bland golfare att smärtan är döpt efter den. Man blir ganska invalid och allt gör ont. Det kanske var din minigolfkarriär som utlöste det..?

  Att ligga lägre med huvud och bål är det enda som hjälper. Men man ligger med hela kroppen rak. Om du har svårt att sova.

  Svara
 2. Eva

  Var glad det inte går från svanken o neråt via ischias nerven då hade Du säkert haft ont av att använda benet. Dumt att träna men Du har säkert inte förstört något. 2 Alvedon plus 1 Ipren är bättre än var o en för sig.
  Säkert bara sträckt dig. Det blir nog bra imorgon. Fråga kiropraktorn vad du inte bör göra första tiden. Typ tunga lyft etc.

  Svara
   • Eva

    Radital tycker jag -trots att jag har tillgång till morfin m mina ryggproblem- ofta hjälper bättre än medicin- först kallt sen varmt.

    Svara
    • Birgitta

     Låter ju lovande. Jag är annars rätt skeptisk till liniments verkan.

     Köpte sådan där smärtstillande salva (Voltaren gel) när jag skadade min nacke och tyckte effekten var NOLL!

     Svara
     • Eva

      Voltaren salva är medicin som inte fungerar.
      Radital ’domnar’ bort området ett tag.

 3. Frida

  2 Alvedon och 1 Ipren tillsammans i fulldos, dvs 4 ggr om dagen är det som ssk och läkare på jobb rekommenderar. Sen finns det värmeplåster på apotek som håller värme i 8 timmar som lindrar bra tycker jag.

  Svara
  • Birgitta

   Då är jag rätt på det för jag läste just om värmeplåster i förmiddags (har aldrig hört talas om detta innan) och tänkte att jag köper imorgon efter besöket hos kiropraktorn.

   Svara
 4. Anna

  Jag har en spikmatta som trollar bort ryggskott och annat ryggont. Älskar den. (En sån man kan köpa på hälsokostaffärer till exempel, med plasttaggar.)

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>