Onsdag- den ensamma kon

Idag har Frenchie en planerad vilodag och det passar utmärkt eftersom kiropraktorn sa att jag helst inte skulle rida idag.

Solen strålar och det är en sådan där ultimat höstdag; gud give att det kommer många fler sådana dagar framöver och inte trist regn och snålblåst!

Måste berätta en, som jag tycker i alla fall, rolig grej!

Hyfsat nära Ryhus går en ensam ko i en hage till vissa förbipasserandes undran.

Den korta storyn är att kon vägrade att följa med när flocken skulle flyttas till ett annat bete och den har tydligen en historik av att vara ”egen”.

Jag vet inte mycket mer än så och att den både tittas till av ägaren och snart kommer att få sällskap igen när hens vänner flyttar tillbaka.

Det jag själv har sett är att kon verkar fullkomligt lugn, rör sig över den stora hagen och både ligger ner och står upp, dvs verkar varken lida av någon sjukdom eller av att vara ensam och den är som sagt inte övergiven alls.

Och ja, jag vet att både kor och hästar måste ha sällskap av artfränder men ibland gör djuren inte exakt som vi vill och då kan det bli så här…tillfälligt!

Bilden föreställer Lillis och ”hans” kor och de går än så länge kvar med full styrka så vitt jag vet 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda

  Trist regn och snålblåst till trots, jag tror att vi alla gör bäst i att hoppas på en blöt höst och vinter med tanke på hur grundvattennivåerna ser ut på flera håll i landet, bland annat här i Mälardalen.

  Svara
  • Birgitta

   Då får vi hoppas att regnet kommer på nätterna 🙂 !

   Men det HAR verkligen varit torrt även när. Mina hagar ser ut som en stäpp med torkat gräs…..

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>