Fredag- våfflor

Ännu en vacker höstdag och jag kunde rida på utebanan.

Jag passade också på att plocka en massa äpplen till hästarna och fick t.o.m. tummen ur att göra egen våffelsmet vars resultat ni ser på bilderna!

En bekant har höns som bidrog till smeten, notera hur gula våfflorna är!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria

    Våfflor är såååå gott, men är det någon som lyckas göra rent järnet ordentligt, som kan tipsa? Rent som i nästan oanvänt. Jag vet allt om diskvåffla, men det blir inte rent, tycker jag. Hela järnet blir flottigt och det tycker jag inte är trevligt. Oftast slutar det med att jag blaskar på med diskborste, diskmedel och vatten och då blir det förvisso rent, men då får jag ågren att jag ska få en stöt nästa gång jag använder det. Vill ha det rent inuti och utanpå alltså. Någon?

    Ja, Birgitta, de där var jättefina och ser sååå goda ut! På med goda bär eller nougatsås/ nutella och en rejäl klick grädde så är det fest i munnen!

    Svara
    • Birgitta

      Har aldrig tänkt att man kan få en stöt om man använt vatten vid rengöring; tror du inte tillverkarna har garderat sig mot detta på något vis?

      Svara
    • Anna

      Jag har ett våffeljärn märke Åviken som jag tror är med teflon, det är det bästa järnet jag har haft och blir konstigt nog inte smutsigt… Räcker att torka av med fuktig trasa på sin höjd om det är lite smör kvar.

      Svara
    • Birgitta

      Jag har funderat ja men samtidigt är det så att ”ju fler djur desto större risk för bekymmer” och varken jag eller Henrik är några storkonsumenter av ägg.

      Jag vill ju skapa ett liv på Ryhus som är så ”lättskött” som möjligt och att ha fler djur går klart emot det.

      Svara
  2. Minstral

    Åh gott med våfflor. Vi har ju egna höns så allt blir saffransgult. Ska ha våfflor nästa helg när vi ska ha gäster, då med både söta och salta tillbehör, huvudrätt och efterrätt i ett liksom.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>