Historien om den blå skålen

Härom dagen kom jag på att jag kunde ta ut en av mina många skålar till stallet; som en lite förskönande detalj i min foderkammare.

Och visst blev det snyggt?

Foderkammaren behöver inte vara ett dammigt utrymme där diverse tunnor samsas med ihopknycklade papp-påsar, utgångna tillskott av alla de slag och allt möjligt ”bra att ha” som aldrig kommer till användning eller som man inte orkat slänga- så som det faktiskt har sett ut i en del stall där jag har haft häst.

Värst var ett stall där foderkammaren innehöll både en tvättmaskin som inte fungerat på åratal (och den tog upp en stor del av det redan trånga utrymmet) och elektrolyter, mineraler och dylikt vars bäst före datum låg typ 5 år bakåt i tiden! 

Nej, just foderkammaren riskerar många gånger att bli det eftersatta utrymmet; i sadelkammaren har man dyrbarare saker varför man många gånger håller bättre ordning där. Min erfarenhet i alla fall.

Hur som helst; man behöver så klart inte inreda med fruktskålar i stallet 🙂 men jag tyckte denna på bilden passade bra där och jag har dessutom massvis med olika skålar som jag aldrig använder.

Just denna skål har en lite lustig historia med sig:

Jag och en tidigare arbetskamrat fick för typ 20 år sedan frågan av någon hon kände om vill ville städa personens kök mot betalning !?!

Det var en ensamstående +50 man som gav oss uppdraget, jag kan inte minnas att vi träffade honom utan vi gick bara dit och städade ur hans köksskåp, typ.

Mannen hade sagt att vi fick ta allt i vissa / alla (?) skåp om det var något vi ville ha- jag minns inte detaljerna alls men hur som helst kommer stall-skålen och flera andra skålar jag fortfarande har från denna bostad.

Jag har alltså släpat med mig dessa skålar under ca 20 år och till x olika boenden….det är lite jag i ett nötskal.

Jag har svårt för ett slänga fullt fungerande saker och ibland kommer de plötsligt till precis rätt plats och så känns det lite nu.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Jag älskar att göra mig av med saker. Vill inte ha en pryl i onödan. Slänger dock inte. Lämnar till välgörenhet. Även kläder mm.
    Tänkte ägna vintern åt att rensa hela huset. Efter 32 år och stora utrymmen finns hur mycket bråte som helst. En form av förtida ’dödsbostädning’ !
    Har dessutom totalt köpstopp vad gäller det mesta av ekonomiska skäl. Räknar med en mager vinter på alla sätt pga ekonomin. Redan förra vintern hade jag elräkningar på 18.000 vissa månader och värre lär det bli.

    Svara
    • Birgitta

      Jag tycker att jag och Henrik har rensat ut rejält; det är porslin och husgeråd vi har lite för mycket av men det är saker som jag tycker är synd att slänga/ ge bort- som mina skålar tex.

      Annars har jag turen att kunna skänka saker till min arbetsplats där jag x år senare fortfarande ser mina sängkläder, kaffekoppar och dylikt.

      Jag har faktiskt slängt/ gett bort ALLA mina böcker (massvis till mitt jobb) för jag insåg till slut att de bara tog massvis med plats och inte skulle läsas igen.

      Svara
    • Birgitta

      Jag sparar också en del enkom av sentimentala skäl men det är inga större saker eller mängder. Tycker det är roligt att ha och vi har ju hur mycket utrymme som helst; många rum, stor källare och andra förvaringsutrymmen.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>