Måndag- sötnos of the day

Bilden: Birgitta, 12 år suckar hänfört åt sin häst 😂!

Idag blev det träning för Nina trots tävling i helgen och vissa kvarstående ryggbesvär hos undertecknad men det gick bra och blev ett nyttigt pass med fokus på de enkla bytena.

Jag måste tänka mer ”rumpan ner och huvudet upp” i avbrotten så att det varken blir abrupt eller att Frenchie dyker och en av nycklarna är att förhålla mindre. Lätt i teorin….

Samma sak gäller i halterna och i avsaktningarna från trav till skritt; Frenchie förekommer mig gärna och börjar bromsa och fälla in huvudet (släppa kontakten) redan när han anar vad som komma skall och där måste jag rida tydligare.

Nu har jag precis kommit hem från ett tandhygienistbesök och från att vara en riktig slarver i många år har jag nu blivit en A-patient.

Hela äran går till den extremt pedagogiska och trevliga tandhygienisten som lyckats med vad säkert +20 av hennes föregångare inte lyckats med; att få mig att lägga ”massor” av tid på borstning, mellanrumsborstar, tandtråd och hela faderullan.

Och även om rutinen tar tid (med mina mått mätt) så har det gett enorm effekt och nu skulle jag inte kunna tänka mig att slarva mer!

Guldmedalj till sådana anställda som dessutom orkar vara fortsatt superengagerade  trots nästan uppnådd pensionsålder = massa år i yrket.

Körde även förbi Willys till hästarnas stora lycka gissar jag; de säljer morötter för 5:-/ kilot.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    JA – Han är sååå oerhört söt och samtidigt snygg under ryttare!! Detta måste vara ett ovanligt lyckosamt köp !!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>