Tisdag- lyckan…..

…..när man kommer in i stallet snustorr efter 1 timmes uteritt och det 3-4 minuter senare kommer världens skyfall som hade dränkt både en själv och hästen!

Jag såg redan på väderleksprognosen att det skulle regna massor och börja vid 10 men när jag hoppade av vid 9.40 hann jag inte ens tänka att ”jag haft tur”.

Det tråkiga med att rida i ösregn tycker jag faktiskt inte är själva ridningen per se utan att alla grejer måste tas om hand noga efteråt för att inte bli helt styva och riskera att skadas- det är alltid skönt att slippa den ”eftervården”.

Frenchie hann hur som helst skrittas ut i 45 minuter varefter jag avslutade med 15 minuters klättring i backen bakom ridhuset.

Vi mötte 2 skolbussar utan problem men ”annat” (fråga mig inte vad för det vet han nog inte själv) fick istadigheten att blänka till tyvärr.

Kanske blev det jobbigt att inte Molly var med som sällskap idag men jag kan inte heller alltid ha med henne av olika orsaker (jakt kommer tex att pågå av och till i månader framöver) .

Att klättra var i alla fall helt bekymmersfritt och det är en träningsform jag tror mycket på- den ”tar” bra även i skritt om man har bra backar för ändamålet.

Nu (16.30) har jag precis tagit in hästarna efter att de stått i nästan konstant ösregn sedan min uteritt och t.o.m. min lilla ponny kom i först full galopp och därefter ökad trav mot mig (Frenchie stod redan i givakt vid grinden och ville in…).

Fördelen med DET var att jag kunde se hur den lille rörde sig- han skrittar ju till 99% i maklig takt i hagen så det är inte lätt att bedöma hans ”hält-status” men idag travade han som en dressyrstjärna i alla fall.

Fler saker jag kunde bedöma idag var Frenchies relativt nya regntäckets förmåga att stå emot regn och det blev godkänt vilket är tur eftersom jag beställde ett likadant till ponnyn nyligen.

Ponnyns kommer jag inte att använda förrän det blir mycket kallare eftersom hans rejäla fäll både värmer och skyddar honom bra så jag tror att risken är att han skulle börja svettas med täcke på idag (+12 grader).

Idag har jag också varit och tagit den tredje vaccinationsdosen mot TBE- skönt att ha det avklarat.

Insåg att jag totalt vaccinerat mig fler gånger de sista 2 åren än de 30 föregående….

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Helt övertygad om att ’det’ gått lättare med flockledaren Molly. Du vet att jag lyckades m hjälp av medföljande hund när jag hade en istadig häst.
    Förstår att Ponnyn inte kommer frysa ihjäl pga regn MEN iochmed hans tjocka päls tar det också längre tid för honom att torka !!
    Kan Du inte åtminstone gnugga av honom med några gamla badlakan och sätta på honom ett fleece täcke när han är så blöt ??
    Min Elliot-rottweiler- älskar att bli frotterad med badlakan när han är blöt efter regn. Han hatar att bli blöt och vill helst inte gå ut under vinterhalvåret.
    Och när han varit o simtränat brukar han ha ett litet täcke (typ Back-on-track) på sig så hans muskler inte blir kalla.

    Svara
    • Birgitta

      Han är bara blöt på ytan och tycker inte om att bli borstad så han får vara som han är.

      I och med att han inte ryktas har han en fet och dessutom tjock päls så det mesta rinner av honom som en gås 🙂 🙂 🙂 !

      Svara
      • Eva

        Som Du säkert hör Är jag lite överdrivet pjoskig !!
        Vet att Du gör det
        bästa för Dina ’djur’.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>