Hejdå Gullis

Idag nåddes jag av de tråkiga nyheterna att ”min” gamla katt Gullis blev avlivad igår (misstänkt bukhinneinflammation).

Jag pratade om honom senast härom dagen och har haft koll på honom under alla år efter att jag flyttade ifrån stallet där hans mamma bodde i massvis av år och han själv också i flera år.

Mamman ser ni på den nedersta bilden och jag tyckte att hon var…ursäkta….så ful att jag kallade henne Fulkatten (dock kärleksfullt).

Och denna, enligt mig, fula katt, producerade alltså en så gullig liten bebis att namnet var givet; Gullis.

Jag tittade tillbaka i bloggens arkiv och räknade fram att Gullis föddes ungefär i augusti/ september 2011; således hann han fylla hela 11 år.

En imponerade ålder på en utekatt som vagabonderade om somrarna och även andra delar av året och som alltid har bott i olika stall mycket nära en trafikerad väg.

Jag är glad att Gullis slutade sina dagar i ett stall där han var omtyckt och omhändertagen; att man valde att avsluta hans plågor barmhärtigt och att han inte bara försvann en dag utan att någon visste vad som hänt.

Hans mamma blev för övrigt ännu äldre och henne hittade stallägaren död i ridhuset efter x tid.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria

    Så ledsamt ändå! Jag vet att han stod dig nära när ni stod där och jag är ingen kattmänniska, men det var roligt att läsa om hans framfart och utveckling i att bli tam. Sedan är det något speciellt med gula kissar, det är fint, tycker jag. Jisses, vad tiden går, var det SÅ länge sedan… måste betyda att vi alla blivit äldre då, fast det känns som man står still på 25 fortfarande.
    Söta Gullis! Visst höll du på med en katt innan, Katten i hatten, eller vad hette den..? Som var svår att få tam.

    Svara
    • Birgitta

      Vilket minne du har!

      Jag har alltid älskat gula katter mest så när en vän köpte en nyligen blev det naturligt att jag pratade om och visade bilder på Gullis.

      Katten med hatten (som enbart fick detta namn för att Birgitta 6 år tyckte det var roligt…) kom kort efter Gullis. Jag lekte mycket med båda men Gullis var ändå the one och ska jag vara ärlig så har jag förträngt vad som hände med Hatten. Jag tror att han försvann efter bara något år på sin höjd.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>