”Sadelplätt” eller ej?

This?

Or that:

Hur gör ni med det jag kallar ”sadelplätten” vid klippning, dvs klipper ni hela ryggen eller lämnar ni denna yta oklippt?

När jag köpte Frenchie såg han ut som på den översta bilden men jag har gjort som med alla tidigare hästar och kapat rubbet.

Mina hästar svettas MEST i sadelläget så det känns ologiskt att lämna kvar tjock päls just där men hur resonerar ni andra?

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Elizabeth Torrisi

    Allt ska bort. Vi kallar den smutssamlare. Men orkar man inte tvätta schabraken så kan ju skav möjligen vara en faktor ( eller en felaktig sadel ).

    Svara
    • Minstral

      Jag gör likadant nu när jag inte är igång och tävlar. Diva fixar inte helklippning. Går inte att täcka för det är om gump/bakben hon fryser.

      Svara
  2. LenaB

    Sommarhalvåret klipper jag allt, vinter klipper jag ”täckesklippning” för att de står i kallstall, annars hade jag klippt bort allt även vintertid.

    Svara
    • Minstral

      Rent skitsnack som står i den länken anser jag. Man klipper ju bara håren kortare och rakar inte (får rys av att höra ”raka”). Jag ser ingen vinning med att spara plätten – bara trams.

      Svara
      • Caroline

        Det är en väldigt duktig yrkesperson med både gedigen utbildning och erfarenhet som skriver. Du kanske inte håller med, men att kalla hennes ord för ”trams” och ”skitsnack” får dig att framstå som aningens… Faktaresistent.

        Svara
        • Minstral

          Fast jag anser inte att det är fakta då det finns andra experter som hävdar motsatsen, då är det en tes och inte fakta.

          Svara
  3. Karolina Cappelli Lindholm

    Olika för olika hästar helt klart en individanpassning.
    Vissa är så skavkänsliga så de får vara kvar på dem.

    Svara
  4. Minstral

    Vill bara säga att så otroligt blank och fin han är på nedre bilden och om det är du som har klippt så är du ett proffs!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>