Lördag- personbästa

Idag har Frenchie och jag varit och tävlat och jag fick tyvärr uppleva det jag tjatat om på bloggen i några år nu; det enorma tappet vad gäller antalet startande.

I båda mina klasser deltog förut jag själv bara ytterligare ett ekipage; vi var således 2 ynka startande/ klass!

Verkligen tråkigt för både arrangören och för i alla fall mig som startande.

Jag vet inte hur andra som tävlar dressyr känner men för mig har en seger med 2 deltagare absolut inte på långa vägar samma värde som om klassen hade bestått av +15 startande.

Om det var tråkigt att vi var så få var det desto roligare att Frenchie och jag uppnådde personbästa i båda klassserna trots en mega-miss i den ena klassen.

I MSV B:1 fick vi 67,9 % medan vi i MSV B:2 fick 65,9 %.

I den sistnämnda klassen skulle jag fatta galopp ur samlad skritt vid A men Frenchie, som var lite tittig just där (förmodligen för att det stod människor bakom den kortsidan tidigare och kanske delvis också för att vi i den föregående klassen gjorde en ryggning där) stannade och började rygga/ backa vilket tog en liten stund att korrigera och för en utomstående säkert såg tämligen istadigt ut.

Resten av programmet förflöt utan mer trams men jag blev lite störd just då även om jag hoppas att detta var en engångsgrej som jag till viss del förstår anledningen till.

En ytterligare positiv grej var att Frenchie visade att han klarar att gå 2 klasser direkt efter varandra (45 minuters paus mellan våra starter) men jag rider å andra sidan inte fram särskilt länge eller ”hårt”.

Jag ska förklara varför jag valde att rida 2 klasser i samband med ett annat inlägg i nästa vecka; jag brukar ju vanligtvis bara rida en klass per dag.

En verkligen rolig tävling som gav mig inspiration till några blogginlägg  där vi kan ha lite intressanta diskussioner på måndag och tisdag tänker jag.

På bilden ser ni mitt fjuttiga hederspris och det är också beviset på att det ”går utför” med dressyrtävlingarna idag 🙂 !

Inga prispengar och bara enklare hederspriser även på medelsvår nivå – det bekräftar om inte annat att man inte gör detta för vinnings skull ha ha ha.

Men förstå mig rätt: mitt konstaterande ovan ska egentligen inte ses som ett klagomål eftersom jag hellre ser att det är billigare att tävla (mina klasser kostade 225:-/ klass) än att man får finare priser men måste betala mer för att delta. Det tänkte jag att vi ska diskutera imorgon så stay tuned!

19 kommentarer Skriv kommentar

  1. Gull-Marie Mårtensson

    Grattis det är ju fina % ni är ju ganska jämna får man ju säga.

    Svara
    • Birgitta

      Det som är extra kul är att jag tror att det finns massor mer att plocka ur oss som ekipage. Jag har aldrig den wow-känslan på banan som jag ändå får till rätt ofta på träning.

      Svara
      • Gull-Marie Mårtensson

        Det tror jag oxå du har vad jag settdet är en annan sak att tävla där kommer lite annat in.

        Svara
  2. Petra Milton

    Fina procent! Jag tyckte startavgiften var billig. Ligger typ aldrig under 300kr här.

    Svara
  3. Maria

    Grattis, vad roligt! De där procenten i de klasserna får ju bara svindyra hästar och kända ryttare, så du ska vara stolt och nöjd med er båda!

    Svara
    • Birgitta

      Tack! Ja jag älskar ju den här hästen så det är så roligt när vi kan visa vad som var målet när jag köpte honom= att fungera bra på tävling och inte bara hemma.

      Svara
  4. Anna Svemark

    Grattis till bra procent 🙂 , är rosetten bara med en ring? Det har jag inte sett sen jag var liten tror jag.

    Svara
    • Birgitta

      Ingen aning (svarar från stallet)?

      Och om mitt liv hängde på det skulle jag inte kunna svara för varken denna eller majoriteten av tidigare rosetter för jag tittar ärligt talat inte på dom på det sättet. Jag ser ju färgen 🙂 men inte mycket mer 🙂 🙂 🙂 !

      Svara
      • Anna Svemark

        Det är ju också det riktiga. Jag blev mest överraskad över att det fortfarande finns med bara en krans. Här är rosetterna så vansinnigt stora att det är helt idiotiskt de täcker ett helt ponnyhuvud

        Svara
        • Birgitta

          Gissningsvis går denna klubben mot strömmen och köper billigaste möjliga rosetter för att hålla kostnaderna nere vilket är jätteklokt tycker jag.

          Jag som har tävlat i så många år tycker det är urfjantigt (ursäkta) med rosetter som om man deltagit i VM/ OS.

          Jag vill hellre ha billiga startavgifter och/ eller premier.

          Svara
  5. Emilia Sahlén

    Trist med få startande men de fina procenten kan ingen ta ifrån er! Stort grattis!

    Svara
    • Birgitta

      Jag håller med dig helt och brukar glädja mig åt något av nedan uppräknade. Så klart roligast om man kan bocka av alla tre men ibland blir det ju inte så:

      -placering/ rosett
      -procent
      -känslan

      När jag tävlade hoppning kunde jag ibland glädja mig enormt åt något riktigt bra språng på framridningen 🙂 !

      Svara
  6. Minstral

    Håller med om att det kan vara ”tråkigt” att bli etta med två startande. Men i ditt fall fick du ju fina procent och kan ta åt dig äran. Minns en gång när det var en startande i en klass, på 52 % fick hon första pris och var själaglad. Den rosetten hade jag inte hämtat ut ens.

    Svara
    • Birgitta

      Eftersom jag är ganska aktiv på sociala medier kan jag bara konstatera det självklara; att vi som tävlar dressyr är otroligt olika vad gäller att ”basunera ut” resultat och placeringar.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>