Banvisning

Sedan jag köpte Frenchie har jag i den mån det har varit möjligt åkt till tävlingsplatsen dagen/ några dagar innan för att rida på tävlingsbanan.

Detta har jag gjort eftersom Frenchie framför allt i början av vår tid tillsammans kunde glo på saker som Vicke hade varit helt obekymrad över.

En vän med en långt ”tittigare” häst har tillämpat denna strategi mycket framgångsrikt (med många placeringar på hög nivå) och jag har därför valt samma setup; för att ge oss så bra förutsättningar som möjligt.

Sist jag tävlade kunde man INTE rida på tävlingsbanan innan och jag valde därför att anmäla till 2 klasser med tanken att riskera den första klassen som ”glo-klass” och att förhoppningsvis få en bra ritt när det var dags för den andra klassen.

När det väl var dags att tävla visade det sig att arrangören, delvis pga mycket få startande, dvs det var tidsmässigt genomförbart, gav alla möjligheten att rida inne på banan mellan klasserna i ca 15 minuter.

Och det var SÅ BRA, framför allt eftersom domarbordet stod centimeter från själva banan (förr hade de domarbordet på sin läktare).

Nu fick alla samma chans att visa sina hästar banan, man behövde inte slösa tid och bensin på att åka dit en extra gång och kunde också ha ”draghjälp” av andra hästar.

Sist jag åkte på en ”förhandsvisning” var alla tiderna egentligen redan tagna (men en bekant var snäll nog att dela sin tid med mig) och alla har ju verkligen inte heller möjlighet att åka iväg mitt på dagen. Dessutom kostar dylika visningar 100-200 kronor förutom själva bensinen….

Alla jag pratade med var mycket positiva till detta koncept på tävlingen i lördags så kanske läge för fler arrangörer att haka på?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>