Måndag- fukt

Kolla på den här linslusen va ❤️!

Hans fd ägare ljög verkligen inte när hon påstod att han är väldigt lättfotograferad och jag misstänker att hon har en stor del i detta; hon har säkert tagit en massa kort på sin älskling.

Kortet tog jag efter avslutad träning för Nina där vi gjorde lite mer avancerade saker, bland annat byten i var tredje som jag inte gjort på Frenchie förut.

Jag gör ett stort fel i bytena i allmänhet och serierna i synnerhet; jag sitter inte stilla utan kastar mig ibland åt sidan för att ”hjälpa till”.

Även om också tex Patrik Kittel har denna fula ovana så är det inget att sträva efter och det är INGEN hjälp för hästen alls så där måste jag skärpa mig.

En annan grej jag måste rida mer efter och inte bara förstå i teorin så att säga är bakbenens betydelse och att tex både avsaktningar och igångsättningar börjar ”bakifrån och fram”.

En självklarhet och nu spetsar jag till det lite men det ÄR viktigt att verkligen göra det rätt för det hjälper så mycket annat när hästen redan är på bakbenen så att säga. 

Annars konstaterar jag att det är den fuktiga tiden i Skåne just nu och mitt kallstall illustrerar det ganska bra tyvärr.

Jag har plockat in allt jag inte använder frekvent i min sadelkammare i källaren (som är uppvärmd) för att förhindra att mögel förstör framför allt läder men även tyg.

Nu står en linsgryta för 100 personer och puttar på spisen och det är dags att ta in hästarna om en stund.

Jag vill ju inte ha dom ute i mörker av olika anledningar (om vildsvin rusar förbi tex) och övergången till normaltid kortar ju ner dagen en del på eftermiddagarna.

Frenchie är nog bara glad att komma in tidigare och står ofta demonstrativt vid grinden fast han har gräs och ensilage att roa sig med men den lille är mer obrydd och strövar också omkring betydligt mer på sina 2 hektar. Jättebra så klart eftersom detta är hans enda motion och jag tror det påverkar hans fysik väldigt mycket mot om han skulle stå stilla i en liten grushage tex.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>