Nack-klippning

Nyligen såg jag en bild på en hopphäst som var klippt ungefär så här mycket i nacken:

Det slog mig att det inte är ofta man ser hästar som är klippta i nacken över huvud taget numera, eller?

Jag kan inte minnas att någon av mina hästar var klippta där när jag köpte dom och själv har jag aldrig klippt någon.

På de tre översta bilderna illustrerar Vicke hur det såg ut när han var i min ägo och jag kände aldrig att håret under tränset störde det minsta.

Hur gör ni?

16 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lotta Berglund

  Klipper en grimbredd. Snyggare och trevligare, tycker jag ☺️ Men mina har ganska mycket tagel.

  Svara
  • Marie Ultege

   Barbie har nog ca 5 cm. Hade så när jag köpte henne. DiNozzo hade en grimmbredd. Jag tycker det är ett rätt bra sätt att skilja man och lugg åt.

   Svara
 2. Cia Wigström

  Klipper inte och har aldrig gjort.
  På 80 talet var jag en sån där motsträvare som inte ens klippte sidorna på svansroten. Jag tycker och har alltid tyckt att det inte är speciellt snyggt.

  Svara
 3. Jenny Gustafsson

  Både och här, tycker det beror på hur mycket man och pannlugg de har
  Men aldrig att jag klipper svansen upptill

  Svara
 4. Anja K Phersson

  Nej usch för att klippa! Undrar om de som klipper i nacken reflektera över hur obehagligt det är med tryck på stubbat hår/tagel.

  Svara
 5. LenaB

  Klipper ca 5 cm, har en häst som fullständigt avskyr när hans man eller pannlugg fastnar i träns/grimma, när man tar på dem. I början när jag hade honom så gjorde jag ofta en liten tofts i luggen & första delen på manen för att undvika att ett endaste strå råkade trassla in sig i nackstycket… Jag tycker dessutom det ser prydligt ut:-)

  Svara
 6. Petra Milton

  Klipper en grimbredd på ponnyerna med tjock man och pannlugg men inte på W som har väldigt tunn lugg.

  Svara
 7. Birgitta

  Intressant att vi är så många som tycker diametralt olika 🙂 .

  Vad gäller att klippa svansen upptill gjorde jag det under den första tiden som hästägare, mkt påverkad av Jana Wannius hästskötare (hans tävlingshästar stod i stallet).

  Men det var jättesvårt att hålla det klippta snyggt eftersom det växte ut så snabbt och numera tycker jag dessutom att det är fulare än att ha den naturliga looken så jag gav upp klippningen för mååååånga (+25) år sedan.

  Svara
 8. Lindha Svensson

  Jag klipper! Vill inte ha massa rufs och hår som ligger överallt.. Ninja avskyr när någon man eller lugg killar henne på öronen .

  Svara
 9. Frida

  Klipper en väldigt liten del bara, tycker tränset sitter bättre då, manen fastnar inte i nackstycket och sen är det lättare när man knoppar. Men så mkt som bilden har jag bara sett på travhästar. Tror inte att det skulle vara obekvämt för hästen att klippas i nacken, tror det blir mer obekvämt om manen trasslar in sig eller dras in under nackstycket.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>