Mycket intressant artikel


Mycket intressant läsning/ forskning, och ledsam!

Läste på ett forum för ett tag sedan ett litet meeting-referat på från Sverige och fastnade för denna mening som jag tycker kan kopplas delvis till artikeln:

”Det är slående och det har jag tänkt på förr, på såna här uppstallningar är det alltid flera som krubbiter eller ser väldigt sura ut. Alltså inte helt harmoniska hästar.”

Jag är själv aldrig på meeting så jag kan inte uttala mig om hur hästar ”brukar vara” där men däremot ”vet” jag att en del hästägare själva tycker att det är så roligt att åka iväg att de nog inte bryr sig sååå mycket om vad hästarna eventuellt tycker om saken och åker fast de har tävlingsplatser dit de inte hade behövt uppstallning (dvs har andra, enklare val).

Jag tycker just vad gäller meeting att man måste beakta både förhöjd smitto och skaderisk när man ”föser ihop” x för varandra främmande hästar liksom det faktum att inte alla hästar äter och sover utan problem vid miljöbyte.

Då ska det verkligen vara viktigt att åka iväg tycker jag; inte bara som en kul grej för ägaren oavsett hur hästen verkar må.

En kommentar

  1. Helena Duvander

    Kloka tankar! Gäller även t ex hundar, som jag har erfarenhet av.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>