Måndag- bättre?

Idag skulle jag egentligen ha tränat för Nina men även om Frenchie hade varit ohalt så är frågan om det hade gått att köra säkert till Flyinge med tanke på att snön vräkte ner just då.

Och jag tenderar att ta lite väl mycket chanser ibland; dvs tex köra när det egentligen är klokare att avstå. 

Det är ju inte OS jag tränar inför även om man skulle kunna tro det av mitt agerande ibland…

Jag longerade Frenchie i typ 20 sekunder i morse för att kolla hält-status och faktiskt såg jag ingen hälta så antingen är han helt återställd eller så är han förhoppningsvis/ troligen på bättringsvägen?

Jag vågade inte longera längre än så idag så det kan ju vara hur som helst med den saken men igår såg jag en hälta direkt- idag inte.

Men mitt omdöme när det gäller hältor är absolut inte tillförlitligt, eller….om jag säger att en häst ÄR halt kan man lita på det men säger jag motsatsen ska man inte ta mitt ord för det.

Kliniktid är bokad till nästa torsdag så fram tills dess får vi alla helt enkelt leva i ovisshet….underbart ….NOT!

Men även detta är något jag måste bli bättre på; att inte bara rusa iväg hals över huvud och även om jag hade velat det så fanns det inga tider.

Vi har gått en promenad i skogen med Molly i alla fall och jag tror att både skrittandet och att stå i snö är bra för vad det nu var/ är Frenchie har råkat ut för.

På bilderna ser ni min urponny som för ovanlighetens skull står vid en hö-hög.

Jag lägger vanligtvis aldrig ut något hö till honom för han äter det inte ute annat än om snö täcker gräset som han uppenbarligen föredrar.

Även av detta jag la ut idag åt han kanske 1/2 kilo… mycket märklig ponny 🙂 .

Frenchie tittar mest på gräset i sin hage så honom måste man ge stråfoder- tänk så olika de är!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>