Täckestork

När Henrik kom hem med denna tingest och sa att den kunde vara användbar såg jag först bara det fula utseendet 🙂 🙂 🙂 !

Men efter lite funderande insåg jag att det är en ypperlig schabrak och täckestorkare som jag kan ha i lösdriften = det fula syns ej men fyller sin funktion.

Vad tror ni?

Sommartid torkar jag mattor och schabrak så här:

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Maria

  Jag vill också ha en make som omtänksamt kommer hem med bra att ha- grejer! Utan att han själv veta, men ha en känsla av att ”den här kan nog frun ha användning för”.

  Den är ju skitbra för det du tänkt! Du har onekligen jobbat dig uppåt på make/partner-stegen. ❤️

  Svara
  • Birgitta

   Ja, detta är inte första gången han kommer hem med saker som ändå skulle slängas på hans jobb (han jobbar med uthyrning av godsets hus, alltså godset vi själva hyr av).

   Och ja; Henrik är mycket omtänksam och det bästa som hänt mig även om jag hade många fantastiska år med min fd man också. Men jag vet faktiskt en hel del som har ” bytt upp sig” i mogen ålder vilket jag hoppas ger de som resignerat tänker ”jag kommer att leva ensam resten av livet om jag lämnar detta usla förhållande” hopp!

   En bekants man kom för övrigt hem en dag med en ”trevlig” överraskning- han hade efter många år med henne och 2 barn träffat en annan kvinna och tackade för sig. Bekanten var chockad och förtvivlad men se på f..n…. Efter x tid träffade hon en ”tusen” gånger bättre man som passar henne myyyycket bättre.

   Svara
 2. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

  Absolut användbar, fast jag skulle ha den utomhus. Tror att i lösdriften håller de sig bara fuktiga. Hade i flera år en gammal mattbom till våra täcken som torkade utmärkt i blåsten Numera häncer jag på tork i min redskapsbod som har ett avfuktningselement som bara tar 4w,torkar på en natt.

  Svara
  • Birgitta

   Jag tänker att denna tork får vara ett komplement till den snyggare utomhusvarianten jag redan har (uppbindningspålen som aldrig används till det ändamålet) och så får den fula torken användas när det regnar/ snöar. Och det är främst då jag behöver torka täcken.

   Svara
   • Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Birgitta Jacobson
    Så kan du absolut göra
    Jag brukar hänga mina leriga, skitiga och regnblöta täcken hänga ute o spola av värsta leran, hoppas på rejäl blåst innan jag hänger in ddm på tork… men så har jag ju numera mer än dubbel uöpsättning av allt
    Madde var ju täckesnarkoman.

    Svara
 3. Anna

  Vi har en gammal gungställning att torka täcken på. Den står under tak men där det är öppet ut så att det kan blåsa igenom det. Tror att din mattställning kommer att bli toppen.

  Svara
  • Birgitta

   Er lösning var smart!

   Och min lösdrift är ganska luftig eftersom det är jättehögt i tak och öppet på ena sidan.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>