Torsdag- mot New York

Teknikens under…..

Jag sitter på ett flygplan på väg till New York och skriver detta!

Den som utvecklade möjligheten att kunna surfa i luften och för ynka 149 kronor borde få Nobelpriset om ni frågar mig!

Med internet kommer de nästan 8 timmarna resan tar att…ursäkta ordvitsen FLYGA FRAM…utan min älskade padda/ iPhone hade jag dött av rastlöshet och leda.

Henke och jag ska alltså göra New York tills på måndag då vi reser hem igen (landar på tisdag) – att det inte blev fler dagar handlade mest om kostnaden eftersom det är ett för svenskar dyrt resmål.

Jag kan/ vill inte heller lämna över hästarnas skötsel för länge och det var verkligen maximal otur att Frenchie blev halt precis innan resan.

Jag hade helst velat kolla honom på klinik så fort som möjligt men den tiden som fanns var imorgon eller nästa torsdag så…

Han är tyvärr fortfarande halt och den enda fördelen med att vänta med att kolla honom är att jag känner att jag har gett honom tid att självläka.

Det finns ju faktiskt hältor som går över utan behandling och även om jag egentligen vill behandla allt som går nu, nu, nu så kanske det inte alltid är det bästa. I detta fallet hade det kanske varit det (det bästa) men nu är det som det är.

Och hältan är liten och Frenchie verkar till synes opåverkad i övrigt annars hade jag givetvis fattat ett annat beslut.

Vad gäller New York är detta ett resmål vi har sneglat på länge och hoppas så klart att det ska uppfylla våra förväntningar.

Vi brukar ju åka till något varmt/ solsäkert land i november/ december men nu fick vi behovet av just sol väl tillgodosett för inte så länge sedan på Cypern och känner också att vi vill passa på att göra resor som denna med mycket intryck, gående, lång flygning osv medan vi fortfarande orkar  med det.

Tids nog kanske vi bara mäktar med Gran Canaria där det finns svensktalande sjukvårdspersonal i varje gathörn och resan är kort 🙂 .

Lite skämt och lite allvar men vi tycker båda att vi ska passa på att göra så mycket vi kan medan vi har möjlighet och att resa är ett stort gemensamt intresse.

Jag kommer som vanligt att plåga er med bilder och inlägg om resmålet- vill man bara läsa om hästar kanske man kan ta en liten paus eller så kommer det något litet om detta också. Vi får se.

Som vanligt uppskattar jag frågor/ kommentarer av alla de slag!

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Åh det skall bli roligt att läsa om dina intryck av New York, så många som säger att de älskar den staden men jag har alltid tyckt det verkar så överväldigande stort.

  Hoppas ni får det jättefint!

  Svara
  • Birgitta

   Jag GISSAR att vi inte kommer att hinna se ”hälften” ….

   Kanske är detta ett resmål vi vill återvända till i framtiden även om vi annars aldrig vill detta fast alla resor vi gjort har varit fantastiska på olika vis.

   Men världen är så stor och våra möjligheter att resa är ändå begränsade så vi vill helst åka till platser vi inte besökt tidigare.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>