Tisdag- vänta och se

Jag i ett nötskal: 

Landade på Kastrup strax innan 7 i morse och skickade medan vi väntade på vårt bagage ett mail till kliniken där jag hade ett bokat besök på torsdag och undrade om de hade något återbud idag så att jag kunde komma då i stället. Tålamod är verkligen inte en egenskap som är representativ för mig när det gäller djuren och idag hade jag sådan tur att jag kunde komma redan klockan 13.00.

Innan dess hann jag åka och hämta mitt släp som varit på service och besiktning; en syssla jag överlämnade till samma person som hjälpt mig med detta i ca 30 (!!!) år innan vi reste.

Släpet är nu besiktigat ua, Frenchie tyvärr inte.

Han är fortfarande lite halt även om hältan värmer ur så pass mycket att mina lekmannaögon knappt ser den. Och höger hov och hovled är varma.

Med andra ord är hältan mindre nu än från början och veterinären tyckte att vi skulle ha is i magen och vänta i 10 dagar för att se om detta är någon form av sulblödning eller om vi ska gå vidare med bedövningar, ledinjektioner eller annat som kräver en helt annan plan och konvalescens.

Just att hoven är så varm efter ändå 11-12 dagar talar emot en vrickning men för något från själva hoven och nu ska Frenchie skrittas i en vecka med Metacam, travas försiktigt i 3 dagar och sedan kollas på kliniken igen.

Nu återstår för mig att hoppas att hältan är helt borta tills dess och bita ihop för detta är trots allt det bästa scenariot; alltså att/ om Frenchie blir ohalt utan behandling.

Jag hann faktiskt med ytterligare en, långt roligare, grej idag; jag lyckades boka biljetter till ett av Johans Glans uppträdanden i juli nästa år.

Sist denna möjlighet gavs försökte jag boka via telefon och nätet till förbannelse men alla biljetter blev slutsålda på minuter (!!!) och både jag och Henrik var så besvikna.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>