Nya stigläder

Jag har ganska nyligen visat er både tyglar, ett säkerhetshandtag och en grimma från Eqviptus och eftersom jag är så nöjd med alla sakerna blev jag även nyfiken på att prova ett par lite speciella stigläder från samma företag. 

Jag upptäckte dessutom att mina, inte så gamla stigläder från Hööks hade blivit rejält slitna så jag behövde oaktat vad byta ut dom.

Om ni undrar vad jag menar med ”lite speciella” så har Eqviptus stigläder en avsevärt bredare del än den smalare delen (se bilder ovan) och de marknadsför detta utseende så här på sin hemsida:

”Den breda delen låser fast det smalare lädret under och därmed minskar friktionen mot sadeln och skapar en stabil känsla för hela benet, risken för nyp minskar drastiskt. De korta hålavstånden, 15mm, gör att du kan justera in dem mer exakt, vi har inte alltid lika långa ben och många stigläder har för stora hålavstånd för att kunna ha olika hål på de olika sidorna. 

Oavsett om du strävar efter en stadigare mer avslappad skänkel, bättre balans i sadeln, bättre stöd eller har problem med nypande läder eller olika lång ben, så hoppas vi att du ska bli nöjd med Clarus Stigläder. ”

Huruvida mina skänklar har blivit mindre ”flaxiga” sedan jag bytte stigläder kan jag ärligt talat inte bedöma men allt som skulle påverka mina ben i den riktningen vore absolut välkommet och jag har läst en hel del nätrecensioner som verkligen sjunger deras lov gällande detta.

Att läderna färgmässigt passar perfekt till min sadel, är jättelätta att trä under stigläderkrampan (kan med en del läder vara rena brottningsmatchen) och att de inte ”nyper” trots att jag har ridit i ridskor utan shortshaps under Frenchies igångsättning är det jag kan säga så här långt.

Vad gäller hållbarhet får jag återkomma om x tid men lädret känns rejält men ändå mjukt och inte ”plastigt”. Som sagt blev stigläderna från Hööks mycket slitna (så att sömmarna sprack) rätt snabbt och fast jag bara rider en häst så förhoppningsvis klarar dessa tidens tand mycket bättre.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jessica

    Kollade igenom din blogg lite snabbt för att hitta någon recension om lädrena men hittade inget. Är lite inne på att köpa dessa till min nya equipe men vill inte ha läder som skaver sönder sadeln. Så vad tycker du om dem än så länge? Är de bra kvalité? Stabilare än vanliga? Vill veta allt

    Svara
    • Birgitta

      Vilket märkligt sammanträffande!

      Jag tänkte faktiskt på stigläderna när jag hoppade av Frenchie för 2 timmar sedan; dvs att det ännu inte gått tillräckligt lång tid för att avgöra hållbarheten men ÄN SÅ LÄNGE är det inte en skråma på dom.

      Jag tyckte initialt att de var lite fula (att de var så breda) men jag har ändrat mig helt.

      Är hur nöjd som helst med stigläderna och även min tränare, som rider i min sadel en gång i veckan tycker att de är bra.

      En fördel är att hålen sitter väldigt tätt så det är lätt att få exakt den längden man önskar.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>