Fint ska de va’

Frukost à la Birgitta

Jisses….ibland måste jag bara skaka på huvudet….

Läser på Fejjan att någon söker EKOLOGISKA mineraler till häst !?!? Väldigt viktigt tydligen!

Själv äter jag ibland ett kexchoklad till lunch eller en chipspåse till middag…Typ.

7 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Förlåt….men för mig får det handla om precis vilken anledning som helst..jag tycker det är urlöjligt och tramsigt oavsett.

      Ger man hästen fullfoder som många ändå gör behövs sällan mineraler och ffa så kan man köpa dessa på säck som varar i en evighet så att tänka på miljön…nej…

      Jag gissar att denna person är en sådan där som jag raljerar över som sitter på sin kammare och grubblar över att förhållandet mellan zink och mangan i fodret inte riktigt stämmer = jag skulle inte bry mig en sekund om jag ens skulle notera det (det skulle jag INTE). Ibland går djurägare såååå till överdrift med sina älsklingar medan de själva är överviktiga, har dåliga tänder bla bla bla pga att de alltid ätit ”skit” ( kan finnas andra orsaker, jag vet).

      Svara
      • Kicki Gustafson

        Man får ju tycka vad man vill..jag ville bara nämna att det kunde vara en anledning.

        Svara
          • Gunilla Leonardsson-Ohlsson

            Herregud. Ge hästen tillräckligt med hö/hösilage o kraftfoder så behövs inga mineraler och/eller extra vitaminer om man har ett bra foder..
            Märkligt att hästar upp till elitnivå förr klarade sig på enbart hö, havre, melass o salt.

  1. Karolina Cappelli Lindholm

    Jag funderar hela dagarna på kvoten mellan zink o mangan.
    Och jag köper grovfoder som är ekologiskt odlat ca 1500m från min gård.

    Men de jag funderar på nu… de är hur man gör ekologiska mineraler? Är de ens möjligt?

    Svara
  2. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Funderat ofta på ekologiskt odlat. Helt ok att man inte sprutar fälten men om man sprider ut gödsel på fälten från stall med uppstallade hästar som har fått i sig all världens antibiogika o medikamenter så ansdr i allafall jag att man intd kan garantera ekologiskt odlat. Fick med mig den erfsrenheten an min gamla morbror som var bonde i över 60 år. Men vad vet jag, är bara en gammal hästmänniska på snart 70 år med ett 50-årigt hästliv och ett fullblod på 16 som jag haft i över 13 år och alltid fodrat med ögat☺️.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>