Onsdag- feltramp

Min morgon började inte på bästa vis precis; jag trampade fel utanför stallet och min ena fot sjönk djupt ner i en del av min gödselstack som består av 90 % gödselvatten och 10 % gödsel.

Tur att jag inte hade känsliga kräkreflexer när den iskalla vätskan omslöt min fot och det var bara att fortsätta med utsläppet av häst nummer 2 innan jag kunde gå in i huset och byta strumpor och skor.

Väderleksprognosen hade hotat med ca 24 millimeter regn idag och när jag och Frenchie gick bort till ridhuset kändes det som att en hel del av  denna mängd redan hade dränkt hela Ryhus.

Efter ett fint ridhuspass var jag väldigt tveksam angående om jag skulle låta hästarna gå kvar ute medan jag skulle jobba i Malmö några timmar men som tur var valde hästarna åt mig.

När jag såg båda två stå ihopkurade vid sina respektive ingångar fast klockan bara var 10.30 kändes valet att ta in dom lätt- den individuella bedömningen som jag ibland poängterar tyckte jag talade ett ganska tydligt språk.

Ja, hästar överlever absolut att stå i hällande ösregn en hel del dag men jag måste fråga mig till vilken nytta?

Jag har så gott om stråfoder att jag kan ge en extra giva inne i de torra, mockade boxarna och tror faktiskt att hästarna föredrog inomhusalternativet just idag.

För övrigt tycker JAG att det är jättestressande att vara långt ifrån mina djur när vädret är så pass dåligt och om de är ute så även jag mådde bättre när jag stängde boxdörrarna.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Smurfan

    Mina hästar krävde också att gå in tidigt idag (snöblandad regn-syndaflod).
    Hur står sig dina ”torkpåsar” från Biltema i vätan som har varit nu på sista tiden? Funderar på att skaffa såna till stallet, därför är jag nyfiken!

    Svara
    • Birgitta

      Jag inbillar mig att de hjälper och ska köpa nya snart eftersom de håller på att tömmas. Jag tycker att du ska prova!

      Svara
  2. Marie Ultege

    Usch ja, här gick hästarna in till lunch. Barbie hade dessförinnan ”motionerat” sig själv i hagen, snö som föll från träd och ÄLGAR i skogsbrynet.

    Svara
      • Marie Ultege

        Eller hur! Barbies hage har dessutom steniga partier. Nu har hon mestadels ändå full koll på stenarna och har sina stigar emellan, men jösses vad rädd jag var i början när hon kom och snubblade omkring.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>