Fredag- tyvärr

….stämde prognosen allt för väl och mina hästar skrek (Frenchie bokstavligen) efter nåd innan lunch i det snöblandade regnet som föll, både uppifrån och från sidan.

Och jag gjorde dom motvilligt till viljes; motvilligt eftersom jag (så klart) tycker att hästar ska vistas utomhus så mycket som möjligt men när till och med ”ponnyn på heden” som aldrig piper visar att han vill in så….

Frenchie gick ett toppenpass i ridhuset och dagar som dessa känns det extra viktigt med ordentlig motion eftersom han inte strosar omkring lika mycket som den lille (och får mer kraftfoder).

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Vi tog in alla våra hästar till lunch, kändes inte ett dugg värdigt för dem att stå ute.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer helt! Det är så få dagar om året jag tar in så mycket tidigare så det kan jag absolut försvara.

      Dessutom känner jag inte alls igen det vissa hästägare hävdar; att deras hästar ”river boxen” om de får stå inne för länge. Mina bryr sig inte en sekund.

      Svara
      • Minstral

        Vi hade problem med det när vi hade inackorderingar då det sprang folk i stallet hela tiden. Nu om vi tar in alla hästarna är det inga problem. Tänder nattbelysning och ger dem hö. Igår såg man riktigt hur de uppskattade att stå i stallet och mysa. Vi har inte vindskydd till Diva och småttingarna men ardennrarna har två uteboxar, men eftersom de ändå står där inne och hänger kan de lika gärna komma in. Hagtid ska vara kvalitet och inte bara kvantitet.

        Svara
        • Birgitta

          Instämmer helt i din sista mening och detta har jag MYCKET åsikter om.

          Har sett så många exempel på hagar där mina hästar inte hade fått gå in och vända där andras hästar kan stå hela dagar, utan mat, skydd och med gyttja långt över kotorna.

          Att skylla på att ”så är det överallt i Skåne” är bullshit. Då får man åtgärda hagen eller byta stall. Tycker jag.

          Svara
          • Minstral

            Och vi har ändå hagar liknande dina. Men när det blir blött och sunkigt så kvittar det hur stora och fina hagar man har. Dels är det uselt underlag med risk för skador och dels står de och kurar och spänner sig. Och som sagt ardennrarna står i sitt vindskydd men jag lovar att de också ville in.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>