Tisdag: bra och dåliga repriser

Om jag skriver att dagens ridhuspass ”kändes fint/ gick bra” är det nog för er läsare måhända en tråkig upprepning av vad jag brukar skriva 🙂 men för mig så klart en positiv/ glädjande ”repris”.

Och vad gäller vädret så kan vi väl i många delar av Sverige instämma i att det förbannade regnet är en ytterst tråkig ”repris”.

Jag förstår absolut att jag ändå är lyckligt lottad med både ridhuset och hagarna som sväljer massor av vatten och kan bara föreställa mig hur illa det säkert är på vissa, mindre dränerade, platser.

En liten bild (se ovan)för att muntra upp oss!

Och nog tusen stämmer den väldigt bra, eller hur?

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Annelie Magnuson

    Jobbigt på ridskolan när man ska hjälpa till att göra i ordning ponnyn som barnet ska rida… hur är det nu man ska göra EGENTLIGEN?

    Svara
    • Birgitta

      Nej helt klart lever i alla fall jag inte som jag lär, eller skulle lära ut om jag följde med en nybörjare till ridskolan.

      Tänkte på det nyss när jag tog in min ponny från hagen. Han har alltid grimman runt halsen och följer mig som en hund. Nu är det så vattensjukt hemma så han får gå en ny väg, böja sig under en låg strömkabel (ingen ström på), traska över gödselstacken som är översvämmad osv. En sådan promenad skulle jag inte ”lära ut” och inte ens till den stora hästen 🙂 .

      Svara
      • Birgitta

        Sedan är jag mer noga och korrekt med min nya häst men med Vicke kunde det vara lite ”high Chaparral”. Honom kunde jag låta stå lös i ridhuset flera meter ifrån mig när jag gjorde whatever eller låta gå lös och beta utanför ett stall jag stod och andra dumheter.

        Svara
  2. Nina Brynefall

    Min ”don’t try this at home” med Lamm är att jag inte sätter på honom transportskydden förrän efter att jag har lastat.
    Med öppen bakdörr.
    Han hävdar att han inte kan gå med dem på.

    Svara
      • Madeleine

        Jag kan inte förstå varför du gör det. Jag hade aldrig vågat. Tänk om dom får för sig att vända, eller gå över bommen.

        Svara
        • Birgitta

          Jag gör det för att hästen vid en kollision inte ska bli hängande i grimskaftet och för att jag inte tycker att det är viktigt att binda hästen.

          Frenchie står på en plats med en mellanvägg som sitter fastlåst. Jag kan inte se hur han skulle kunna vända sig på det smala utrymmet, möjligen om han typ stegrade sig över mellanväggen?

          Nu behöver vi inte spekulera i möjliga scenarion; ingen av mina hästar de senaste 25 åren har vänt sig och då har de ändå åkt frekvent. Och om någon skulle vända sig så är jag säker på att jag hade kunnat gå in och fixa detta. Om Frenchie skulle vända sig tex finns det fortfarande dörrar bakom honom innanför lämmen.

          Kalla det en kalkylerad risk; precis som en del har grimma i hagen och andra inte.

          Jag ska tillägga att Frenchie var fastsatt i början (flera månader) tills jag såg hur han beter sig vid körning.

          Angående att gå över bommen måste man ha hästen ganska kort bunden för att den inte ska lyckas med det om den verkligen skulle vilja det men igen; jag vill inte ha mina hästar så kort/ hårt fastsatta och kan inte se varför någon av mina hästar (som jag känner) skulle gå över bommen. Det scenariot bedömer jag som extremt osannolikt så som mina hästar är och som min transport är konstruerad.

          Men absolut…ska man hårdra det kan allt hända.

          Svara
          • Madeleine

            Det var en häst i mitt stall som gick över bommen. Så nog därför jag är lite nojig. Och att jag alltid låter hästen åka brett baktill.

          • Birgitta

            Den första hästen jag ägde (Menelli) slog ena benet över bommen vid lastning. Men hon var också jättesvårlastad och detta gjorde hon när vi hade lasttränat i 4 (!!!) timmar.

            Detta var i början av min hästägarkarriär och idag skulle jag aldrig lasta en häst på det viset.

            Angående att åka brett har alla mina hästar åkt brett utom Frenchie som var van att åka smalt OCH som i början kastade sig bakåt när man fällde ner luckan. Mina dörrar kan inte sättas fast (=hålla emot kasten) om man har mellanväggen skjuten åt sidan så därför får han åka smalt ännu ett tag tills jag är helt övertygad om att kasten upphört för gott.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>