I like it

👍

På tal om inlägget härom dagen där jag kommenterade hur vissa svarar på inlägg utan att till synes ha läst vad de handlar om fick jag denna roliga kommentar som jag vill dela med mig av:

”Lika märkligt som att en del svarar ”goddag yxskaft” på Facebookinlägg lika konstigt tycker jag att fenomenet med de som ska trycka på like-knappen oavsett vad det handlar om är.

Jag har några Fb-vänner som sekunden efter att jag publicerat ett inlägg trycker på ”like” (tummen upp) och jag är ganska säker på att de inte ens har hunnit läsa vad det är jag skriver om eller har hunnit öppna länken jag  haft i inlägget.

Varför trycker man annars på like om min bilaga handlar om något förfärligt/ sorgligt?

Visst kan det säkert handla om en ”feltryckning” ibland men de vännerna jag tänker på (inte många) trycker alltid på like och oavsett vad det handlar om.”

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Håller så med. Har ibland postat rejält sorgliga inlägg när tex Asta dog och när vår Tufs dog. Och så trycker någon på gilla? Jag vet att de inte menar något illa men det skär ändå i hjärtat.

  Svara
 2. Marika Stoppert

  Fast att trycka på ”gilla” tänker jag mer betyder att man läst & tagit del av inlägget & inte alltid att man gillar det som står där liksom.

  Svara
 3. Kicki

  Jag trycker gilla när jag gillar något. Gillar jag det inte så klickar jag ingenting. Utom i mer ovanliga fall när jag verkligen ogillar. Då klickar jag kanske arg eller ledsen gubbe. Eller hjärta om det passar.
  Jag har inte ens tänkt på att det skulle kunna vara på något annat sätt.

  Svara
 4. Anna

  Jag ”gillar” (eller annan lämplig ”reaktion” om det är på Facebook) i stort sett allt som mina närmsta vänner delar, och de gör samma med mig. Vi har aldrig pratat om det men jag har alltid tänkt att det mest är för att bekräfta ”jag ser dig”.

  Svara
   • Filippa

    Att gilla = uppmärksamma att man sett inlägget. Att du tror att gilla = hån av dina vänner säger en hel del om hur du själv tänker.

    Svara
    • Minstral

     Jag förstår att det inte är illa menat, men det finns ju andra alternativ att välja, eller att skriva en rad.

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>