Kan man lita på TDB?

Nyligen kastade jag en blick på min egen sida i TDB och hann tänka ”jisses så jämna resultat vi har presterat” tills jag såg att tävlingen hos Sydslätten är dubbelt registrerad som framgår av bilden ovan.

Och inte nog med det, antalet startande stämmer inte!

Det var varken 8 eller 10 startande i de två klasserna jag red utan 4 respektive 5. 

Jag har skrivit till Sydslättens tävlingssektion och påtalat felet och avvaktar återkoppling men detta får mig att inse att inget system är felfritt och att man får dubbelkolla ”allt” vid behov.

11 kommentarer Skriv kommentar

 1. Cecilia Johansson

  Det är inte helt enkelt att jobba med Tdb och Equipe så jag är icke förvånad.

  Svara
  • Birgitta

   Man kan så klart aldrig bortse från ”den mänskliga faktorn” men det är bra att vara uppmärksam om man tex vill köpa en häst och är intresserad av tidigare resultat.

   Svara
   • Cecilia Johansson

    Är mkt som inte stämmer på våra hästar också . Är rapporteringen efter tävlingarna från arrangör till Tdb som inte verkar tas riktigt på allvar alltid.

    Svara
    • Birgitta

     Förra årets rapporteringar är faktiskt första gången jag sett felaktigheter för egen del och då har jag ändå tävlat massor över tid.

     Men med tex nya tävlingsformer (rosettklasserna) har jag sett ytterligare konstigheter. Inte bra!

     Svara
 2. Gull-Marie Mårtensson

  Har det inte att göra med att det var lagtävling i tävlingen,där räknas lagresultat o inviduella resultat,har samma på mina resultat red i laget så fick olika placeringar?

  Svara
 3. Anna

  Om allt har blivit dubblerat (både antalet starter och antalet startande) så tänker jag att vi delar placeringen på två också så du vann en och kom 1.5 i andra.

  Svara
  • Birgitta

   Ha ha…näe…sådant där passar inte alls mig. Jag vill att rätt ska vara rätt och stör mig på när det blir så här.

   Detta är andra gången resultat redovisats konstigt/ fel; någon månad innan hade jag andra bästa resultat i en rosettklass och där alla vi 3 som uppnådde tillräckliga procent för att få silverrosett (ingen hade procent nog till guld) är redovisade som vinnare och vi har alla fått samma rankingpoäng. Helt missvisande.

   Svara
 4. Anna

  När jag rapporterade in resultat som arrangör blev det fel i filen trots att allt såg rätt ut för oss som arrangör vid export av filen.
  Jag hade själv startat och resultatet på mig själv blev fel annars hade jag inte upptäckt det. Fick väldigt snabb och bra hjälp från förbundet att hitta vad som blivit fel och det korrigerades direkt.

  Svara
 5. Anna

  Det kändes extremt olustigt att min andraplats stod som en vinst framförallt när jag stod som ansvarig för resultatet. Det som publiceras på Equipe online var korrekt.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>