Ryttare och chef?

Sitter och läser denna undersökning där det påstås att en av fyra ryttare ”har en ledande position på sin arbetsplats”.

Jag tillåter mig att tvivla på om undersökningen verkligen är representativ för ”ryttare i Sverige” och undrar vilka som svarat?

Handlar det om ”ryttare kring Stockholms innerstad” stämmer det säkert för där måste man nästan ha ett bra betalt arbete för att ens kunna rida/ ha häst men handlar det om ”ryttare på landsbygden i Skåne” så tror jag att resultatet hade varit annorlunda.

När jag tänker efter vilka hästägare jag delat stall med under mina +30 år som inackorderad så har det absolut funnits chefer som ridit/ haft häst men inte så många som i undersökningen.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Åsa Hallbergson

  Sett ur en annan synvinkel så vet jag att det är meriterande att nämna hästintresse i sitt CV.

  Svara
 2. Elizabeth Torrisi

  Den tittar ju på om man tex red som barn/ tonåring och om stallet fostrar ledare. På ” min” myndighet är häst och idrottstjejer ofta på ledande poster.

  Svara
 3. Anna

  Jag är ganska säker på att om man korrigerar för socioekonomiska faktorer så har ridningen/hästsporten i sig inte så stor betydelse. Man kan nog hitta liknande samband för tennis till exempel. Undersökningen som det hänvisas till i artikeln har dessutom inte överhuvudtaget undersökt orsak utan bara korrelation.

  Svara
 4. Karolina Cappelli Lindholm

  Tänker mer
  Chefer är min många ggr ryttare/hästfolk. Inte att allt hästfolk har chefspositioner.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>