Fredag- jag blev inte skinnad

Ett bra avslut på jobbveckan- träning för Nina i eftermiddags!

Jag provade att rida med bara renskinnet under sadeln, dvs utan ett schabrak emellan och tyckte att det fungerade bättre.

Som en läsare påpekade så fyller renskinnet ut rätt mycket så det är viktigt att tänka på om man har en sadel som redan är lite trång (min är inte det dock men jag tyckte ändå det blev bättre utan schabrak).

Fick en fråga om priset på mitt renskinn; det kostade 600:- inklusive frakt att jämföras med Hööks renskinn som kostar exakt det dubbla!

Hööks renskinn är 2:a sortering så jag har svårt att tro att de skulle vara dubbelt så bra som de från Röda stjärnan?

På tal om sadlar förresten….vad säger ni om bilden? De som vet de vet 🙂 🙂 🙂 !

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna Schömer

  Jorå, jag vet minsann vad det är för sadel. Renskinn hade jag till min första häst som var extra känslig. Han reagerade lite på lukten i början men vande sig snabbt. Renskinn är det bästa underlägget on du frågar mig.

  Svara
 2. LenaB

  Jodå, visst minns jag. När man var liten och gick på ridskola, långt innan resårgjordarna var uppfunna och ridskolehästarna spände ut magen när man skulle dra det där första…då använda man allt man kunde komma på för att spänna det där första hålet;-)

  Svara
  • Birgitta

   Titta på ”prickarna” på sadelgjorden. Det är efter tänder när någon har försökt att dra upp gjorden med alla till buds stående medel 🙂 🙂 🙂 !

   Nej, jag har aldrig gjort det!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>