Ren och fin

Trots att jag vid omklippning valde att inte klippa hela Frenchies rygg utan sparade en ”sadelplätt” har han, precis som när jag köpte honom, fått lite skav längst bak på denna.

Han har även lite skav av tyglarna och skänklarna och jag gissar att det främst beror på att jag klippte om honom så sent och dessutom med skär som verkligen rakar snarare än klipper pälsen att håren har inte växt ut över huvud taget sedan dess.

Anledningen att jag valde att vänta med omklippningen berodde ju på att han var halt och därefter under igångsättning när det var dags att klippa men nu vet jag att jag inte kan klippa så sent framöver.

Nåväl, gjort är gjort och även om Frenchie inte verkar vara det minsta brydd av sitt lilla skav vid bakvalvet så vill jag inte riskera ATT det blir problem och valde därför att köpa ett renskinn.

Efter lite googling valde jag att handla av Röda stjärnan som hade de billigaste skinnen och jag måste berömma deras leverans!

Jag beställde renskinnet i tisdags och hämtade ut det i onsdags!

Kan som en parentes nämna att när jag läste om renskinn på nätet var det ganska många som vittnade om att deras hästar blev mer eller mindre hysteriska/ oroliga av doften (!) så jag var faktiskt lite orolig för Frenchies reaktion.

Men detta renskinn luktade inte skarpt och han brydde sig inte alls.

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Marie Nordström

  Hade renskinn på Blondie ganska länge, inga problem över huvud taget.

  Svara
 2. Nina Brynefall

  Värt att tänka på att renskinnet fyller ut väldigt mycket, så sadeln blir trängre för hästen. Varje strå i renens päls är luftfylllt (som en miljard sugrör ) så det trycks inte ihop som en fårskinnspad gör.
  Jag blev väldigt glad när jag fick tag i ett garvat bäverskinn; tunt och väldigt glatt. 🙂 .

  Svara
 3. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

  Vi hade eni stallet för länge sen som kördemed renskinn
  Var gång hon gick förbi troddevi Mirre skulle lämna pälsen
  Sä nä vågar ikke chansa☺️

  Svara
 4. Ingela

  Min häst tyckte det var helt ok att få det på ryggen (jag gjorde ingen större affär av det, tror inte ens jag lät henne lukta utan det bara lades på som vilket schabrak som helst. (Sen rider man ut och ser ut som en trapper ed ).
  Men, ett tillfälle hade det där pälsbeklädda skinnet hamnat på stallgolvet, då utbröt fullständig hysteri över vem som låg på golvet. Så efter det var jag väldigt noga med att dölja det ordentligt. Det gäller även att hålla det undan för hunden, som annars ser det som sin uppgift att verkligen döda klart det där djuret.

  Svara
  • Birgitta

   Jag gjorde inte heller en affär av renskinnet utan la det bara på Frenchies rygg utan att visa honom det eller låta honom nosa på det och det var som vilken schabrak som helst enligt honom.

   Både Molly och min förra whippet Soya är/ var väldigt intresserade av fårskinnsprodukter.

   En fd stallägare hade en mössa av fårskinn och Soya var helt galen i den 🙂 och Molly har några leksaker i fårskinnsimitation som hon i perioder tuggar massor på. Jag tror det påminner om kanin/harskinn 🙂 .

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>