Onsdag- trasig hage och lite skogsdressyr

Det var kanske tur att jag red ut i skogen idag för annars hade jag missat att staketet till den lilles gigantiska hage låg ner på ett ställe, se bild.

Å andra sidan (hoppas jag inte har sagt för mycket….) tror jag det skulle EXTREMT mycket till för att han skulle välja att kliva över trådarna och därefter gå igenom/ hoppa över diket utanför för att ta sig till vad? Samma gräs som han redan har i sin hage och bort från tryggheten av Frenchie? Nä…han har aldrig visat intresse för att ge sig ut på några äventyr på egen hand och fast han tidigare (länge sedan nu…) smet ut ur boxen vågade han aldrig gå någon annanstans än precis utanför stallet ha ha ha.

Min ”lagning” av stolpen som ruttnat i botten och därför vält var att helt enkelt bara ta bort den och inte ersätta den (just nu i alla fall) utan i stället få 11 meter mellan 2 stolpar i stället för de 5,5 som jag har mellan de andra stolparna (se den andra bilden).

Frenchies och min skogstur bestod av lite ”dressyr” – några galoppombyten, lite passage och öppna utmed en av grusvägarna men mest skritt och lite klättring.

Jag tränar ju så mycket ”på banan” att jag tycker att det är viktigt att rida mer kravlöst ibland, både för den fysiska men också psykiska variationen.

Jag tror absolut att man kan ”nöta” för mycket och ensidigt och att detta kan skada både kropp och knopp.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Helena Andersson

    Han hade definitivt inte vågat kliva över trådar som ligger ner på marken – det ser ju inte ut som det brukar och då är det JÄTTEFARLIGT…

    Svara
    • Birgitta

      Nä…han borde efter snart 3 år här veta att strömmen inte är påslagen till 99% men han har en jäkla respekt för trådarna och att se honom HOPPA över ett dike….näe….det kommer nog aldrig att hända 🙂 🙂 🙂 !

      Svara
      • Birgitta

        För övrigt fick han häromdagen det där ”rycket” som du beskrev inträffar typ en gång i halvåret; han galopperade omkring i hagen helt utan anledning och Frenchie bara stod och glodde på honom och undrade säkert vad han sysslade med. Hade det varit något som skrämt den lille kan jag lova att den stora hade blivit dubbelt så rädd så det var nog bara det där halvårsrycket 🙂 🙂 🙂 !

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>