Beräkningar och uträkningar

Ibland ägnar jag mig åt diverse uträkningar.

När jag var yngre kunde det tyvärr många gånger handla om hur mycket (läs: LITE) pengar jag hade att röra mig med efter att alla räkningar var betalda.

Idag räknar jag tex ut hur länge köpt foder (hösilage) kommer att räcka och jag köper alltid så att jag har ”goda mått”.

Jag har hittills haft en väldig tur och inte behövt kasta dåliga balar eller ens partier av desamma men det kan så klart absolut inträffa.

Min senaste uträkning handlade om att jag jämförde hur lite mitt ridhus används av hästar vs ridhuset där jag tränar för Nina.

Enligt mina höftande beräkningar kom jag fram till att det i mitt ridhus rids lika mycket på ett år som under en vecka i Granelundshallen.

Då har jag räknat att jag rider 3 pass i veckan i mitt, 30 veckor om året och att andra rider här 10 pass på ett år.

Totalt 100 pass och jag gissar att t.o.m. fler rider i Granelundshallen på en vecka eftersom 100 pass motsvarar ca 15 pass/ dag. Och deras ridhus används året runt vilket mitt ridhus inte gör.

Jag fick ju deras underlag eftersom de ansåg att det var ”utslitet” men med den frekvensen mitt ridhus används så kommer det att klara sig bra här under flera år till tänker jag.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>