Kan du tyska?

Har fått en länk till en artikel på tyska om en fruktansvärd häst-händelse som nyligen utspelade sig i Tyskland.

Min tyska är inte tillräckligt bra för att fatta mer än delar av artikeln men om någon är bra på tyska och orkar översätta den i grova drag så vore jag tacksam.

Obs! Titta ej på filmerna som finns i artikeln om ni inte vill få ont i hjärtat!

EDIT: nu har jag använt Google translate som faktiskt fungerade utmärkt. Delar av artikeln som exempel:

”Polisen och veterinärkontoret i stadsdelen Warendorf släppte i onsdags 15 hästar på ett ridstall nära Oelde. En kvinna hade dokumenterat djurplågeri genom filmer efter att ha blivit varnad för gården.
En brun häst står hårt bunden i stallet, en man tar en metallskyffel och slår honom brutalt: på ryggen, på magen, i huvudet på djuret. Sedan tar han tag i höggaffeln och hugger – igen och igen. Däremellan leder mannen ut hästen, båda kommer tillbaka och tortyren börjar om igen.”

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  När jag öppnar länken på min mobil så översätts den automatiskt till engelska (Android med Google Chrome).

  I grova drag så är det en anläggning som tydligen länge haft dåligt rykte men där en kvinna nu lyckats fånga misshandeln av hästarna på film. En man som slår hästen med en skyffel och en högaffel. Alla hästarna har nu flyttats och anläggningens ägare är under polisutredning, han är tydligen även vapeninnehavare så det utreds även om han skall få behålla sina gevär.

  Svara
 2. Minstral

  Det som ofta upprör mig otroligt är de låga straffsatserna för djurplågeri. Man ska ju ha i beaktande att det inte är just djuret det handlar om utan det är vidriga människor som ger sig på försvarslösa. Jag tror inte steget är långt ifrån att de ger sig på tex barn. Då blir det ramaskri – med all rätt. Men jag önskar att man tagit i hårdare vid djurplågeri.
  Sen kan jag ju aldrig, aldrig förstå vad man får ut av att se någon lida eller slå på någon.
  Möjligtvis hade jag fått en viss tillfredsställelse av att slå på dem, men tror inte det ens. En normal människa har ett gensvar av empati och sympati när någon lider.
  Det jag blir ledsen av ofta är att jag förstår att många djur blir slagna – även i ”respektabla” stall.
  Vi hade en gång en tjej med fruktansvärda psykiska problem inackorderad. Hon använde mycket våld och varje gång hästen inte gjorde det hon ville (pga dålig ridning) hoppade hon av och piskade upp hästen. Jag och andra i stallet försökte på alla sätt få henne att sluta. Men det gick inte, hon var så sjuk, hade varje dag i stallet med sin pojkvän som hon skrek på, jag har aldrig sett en så darrande man. Nåväl vi kom ingen vart och hon fick en uppsägning på dagen. Finns hur mycket som helst att berätta om denna hemska människa.
  Jag förstår fortfarande aldrig vad man får ut av att se en annan varelse lida?

  Svara
  • Birgitta

   Nej det man ser på denna film är till synes både oförklarligt och oförlåtligt.

   Det är liksom inte något som gick liiite för långt och i stridens hetta.

   Alla kan tappa humöret hävdar jag men detta är något helt annat.

   Bra att ni sa upp inackorderingen för övrigt!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>