Söndag- årsdebut

Idag var det årsdebut för vårt dressyrtävlande- liiite väl tidigt kände jag när jag klev ur bilen i den isande kylan på tävlingsplatsen.

Det var trots allt värt körningen; Frenchie skötte sig sååå bra ”från start till mål” och tittade bara till på domarbordet i några sekunder i den första klassen innan startsignal och var därefter helt obrydd.

Jag red lite väl försiktigt och var beredd på ”allt” förra året men hoppas att jag i år vågar rida lite mer energiskt och med mer ”här kommer vi”-attityd.

Jag tyckte att dagens två ritter kändes ok, en del rörelser blev riktigt bra medan en del var för slätstruket. Inga katastrofer alls och det mesta hänger på min ridning så det är ”bara” att steppa upp.

Men väldigt skönt att kunna åka iväg själv och att allting funkade så som jag vill för det är nästan en förutsättning för just mitt tävlande.

Henrik spelade tex golf idag och är oaktat detta inte intresserad av att hänga på dressyrtävlingar så jag måste kunna klara mig själv  och vill dessutom känna att även hästen är liksom ”med på banan” och inte är helt stirrig eller visar nervositet/ obehag.

Idag red jag utan sporrar för första gången på en miljon år tror jag (på tävling, hemma rider jag alltid utan) och hade jag haft dom hade jag kanske fått den där lilla extra kicken i vissa moment men jag vågade inte riskera sporrskav/sår eftersom Frenchie är så extremt kortklippt och redan har lite skav av skänklarna. Det hade varit så onödigt att dels bli utesluten och dessutom få en onödig ”skada” på hästen.

Jag red även med mitt renskinn i stället för tävlingsschabraket och av samma anledning- ibland får funktion gå före flärd 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>