Inte alltid vargen som kommer när man ropar!

Har ni hört om uttrycket ”ropa varg” ?

I förrgår läste jag några olika inlägg på Facebook om att varg hade synts till nära Ryhus.

Fick också höra att man misstänkte att en varg fällt en dovhjort hyfsat nära oss.

Blev verkligen glad när jag senare på kvällen fick veta att DNA visat att det inte var varg utan räv som var skyldig till attacken.

Det är så lätt att det annars blir en onödig hysteri; som när en hundägare i en grannby blev av med sin hund (det stack men kom sedermera tillbaka) och det visade sig att flera misstagit den för en varg!

Den här tjejen misstog sig dock inte och lyckades t.o.m. ta ett kort!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Det är väldigt ofta *inte* varg som fäller både vilda och tama djur. Här har vi inte varg, men mängder av får och getter och även ibland kor och hästar skadas och dödas av lösa hundar varje år. Hade det funnits varg hade det säkert ropats varg varenda gång men nu får i stället drabbade bönder kämpa för att någon skall ta notis alls, för att föreslå att hundar skall förbjudas är förstås inte riktigt lika populärt som att föreslå att alla vargar skall utrotas.

    Svara
  2. Minstral

    Underbart med varg, jag välkomnar dem och de hör hemma i vår fauna. Vi människor får faktiskt anpassa oss efter vår underbara flora och fauna som vi mest bidrar till att förstöra. Vi är inte huvudpersonen i dramat planeten, vi är dock de hemskaste varelser som någonsin har funnits.

    Svara
    • Håkan Runesson

      Håller med, vargen var här först!
      Nånting måste vara fredat även i denna moderna värld.

      Sen kan det ju vara problematiskt om man har djur som vargen tar.
      Dock finns det vargstängsel som vargen inte klarar.

      Detta är en fråga som de flesta har en åsikt om o kan uppröra.

      Ja jorden skulle klara sig utan oss,
      t o m bättre.

      Svara
      • Minstral

        Håller helt med dig. Tänk om människan någon gång kunde vara ödmjuk för naturen. Men nejdå, vi fortsätter att härja och förstöra.

        Svara
  3. Ingela

    Inte lätt för oss som bor utanför tätort.. Att anpassa oss alla gånger. Vargen är det knepigt med. Jag uppfattar att snart år Skåne det vargtätaste området i Sverige. Tveksamt om det är lämpligt… Många stressade stackare blir det. Och framöver alltmer obehagligt att vara utanför tätorter med hund. Det är ofta hundarna de vill åt. Tjejen som mötte först en och sedan två vargar. De var helt klart intresserade av hennes hundar. Om ytterligare en varg varit där och slutit upp, då hade de varit en liten flock och slutet hade säkert kunnat bli något helt annat..
    Dessa vargar är fredade så länge de inte skadar en människa eller var och en dödat fyra hundar (ja fyra, det räcker inte med en). Det hörs att jag är rädd för varg va.. och vill inte ha den här. Spelar ingen roll för mig om att den tillhörde naturen här en gång i tiden. Nu kommer deras revir inpå människans. Alla människor vill/kan inte bo ihopträngda i stan.

    Svara
    • Minstral

      Fast hur rättfärdigar du din existens över djurens? Märkligt och skrämmande!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>