Är dressyr tråkigt?

En del provoceras av kommentaren ”ridning är inte ansträngande för ryttaren; det är hästen som gör allt jobbet” medan jag retar mig långt mer på de som själva rider/ håller på med hästar men hävdar att ”dressyr är tråkigt”.

Tja, om du tycker det DÅ GÖR DU DET PÅ FEL SÄTT!

Om du bara rider ”runt runt” och ”inte kan komma på vad man kan göra” så kan det säkert vara tråkigt men det är inte att rida dressyr utan möjligen att rasta/ motionera hästen.

Själv skulle jag i teorin kunna rida i många timmar varje dag och på en och samma häst (Frenchie) utan att bli det minsta uttråkad; det finns ju hur många rörelser och övningar som helst man kan göra.

Och visst, nu är Frenchie mycket välutbildad, och ju mer en häst kan desto mer kan man så klart variera ridningen; på en 3-4-åring blir det inte lika mycket variation men därifrån till att bara rida i cirklar eller på fyrkantsspåret….nä…come on!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anja K Phersson

    Det kan vara lite tråkigt att titta på dressyr men det är ju hela grunden i ridning. Merparten av ridning är ju dressyr, blir alltid förvånad över den inställningen

    Svara
  2. Anna

    Jag var på ridlektion i fredags och kan i alla fall intyga att det inte bara är hästen som gör jobbet för jag är fortfarande mör i hela kroppen haha.

    Svara
  3. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan

    Tråkigt och tråkigt går väl att definiera som det mesta. Jag är väldigt intresserad av det mesta och suger i mig kunskap lite här och där och har alltid gjort. Där i mot slutade jag hopp träna sista åren pga av höjdrädsla.Så sista två tre åren med Ebba blev det mesta dels dressyr och uteritter.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>