Detta hemlighetsmakeri….

Är det bara jag som är så trött på detta hemlighetsmakeri vad gäller pengar inom hästsporten?

Och kan det vara EN anledning till att den ibland betraktas som ”oseriös”?

”Man” sätter inte ut pris på vad hästen kostar i en försäljningsannons, en person som ger ridlektioner skriver att ”pris diskuterar vi vid närmare kontakt” (efter att ha skrivit ett 4 kilometer långt inlägg utan att ordna en stavelse om sin utbildning) och en annan person skriver en lika utförlig harang om allt som erbjuds om man vill ha en stallplats hos hen men priset, det ska tas via PM?!?!?

Vad tusan är det man är rädd för? Konkurrenter? Skattemyndigheten? Att omgivningen ska tissla om en?

Eller vill man ”bara” behöva svara på en massa PM?

Fattar man inte att man tvärtom går miste om en del potentiella kunder för vissa (jag tex) inte svarar på sådana annonser av princip.

Förklara gärna!

13 kommentarer Skriv kommentar

 1. Kristina Stenzel Huke

  Nej. Har också alltid undrat varför det skall vara hemligt.

  Svara
 2. Elisabet Martinsson

  Trams att inte skriva ut pris.

  Tänker på dessa ”babbliga annonser” att de försöker dölja en oklar tanke med en massa ord. För inte blir man mycket klokare när man läst. ‍

  Svara
  • Birgitta

   Oklar tanke eller att man faktiskt inte är så duktig (om det handlar om att ge träningar).

   Alla är så klart fria att ge hopp/ dressyrlektioner liksom att rida in/ rida till hästar men för mig personligen blir det lite skrattretande när de så kallade meriterna presenteras. Dessutom finns det ju en utbildning för att bli instruktör så är man seriös så genomgår man denna. Tycker jag. Och ja, det finns undantag men om jag pratar generellt.

   Svara
   • Karolina Cappelli Lindholm

    Jag tänker att är man så babblig o oklar som en viss annon var så är de ju tydligt hur man är som person på uttrycka sig.
    Ingen jag vill träna för.

    Svara
 3. Anja K Phersson

  Faktiskt obegripligt! Hur många hästannonser har man inte läst och i slutet har man ändå ingen aning om hästen kostar 150 000 eller 300 000.

  Svara
   • Karolina Cappelli Lindholm

    Svarade på annons rätt nyligen på en häst jag gillade, jag var många miljoner fel ute.

    Svara
 4. Anna

  Väldigt smussligt måste jag säga och i regel så tänker jag att om man inte vill uppge pris så är det för att det är för dyrt.

  Svara
  • Birgitta

   När det gäller hästar så brukar det vara så ja.

   När det gäller ridlektioner är det för att det är någon outbildad som nästan bedriver välgörenhet.

   Svara
 5. LenaB

  Det här med hemliga priser är ett så himla konstigt fenomen! Jag förstår det verkligen inte och det förekommer inom det mesta som har med häst att göra, foder/stallplatser/tränare/hästar/utrustning mm.
  Kommer aldrig att glömma när jag en gång svarade på en annons på en häst, den stod inte så långt hemifrån men hade inget pris i annonsen. Säljaren berättade att hon tyckte det var synd att den inte kom till användning (hon hade antingen fött upp den själv eller köpt som föl, minns inte exakt hur det var), den var inriden men inte speciellt utbildad, hon sa själv att hon bara ville ha en symbolisk summa om hon kunde hitta ett hem där den fick det bra och blev riden/utbildad mm, eftersom den inte stod långt hemifrån så åkte jag iaf dit och kollade. Provred och nja…den var inte så tokig, en del jobb förstås men helt ok, säljaren var superglad och tyckte vi passade fint ihop och hon gillade hur jag hanterade och red den. Jaha och så var det priset då, nu är det här x antal år sedan men mätt i dagens pengavärde så var det iaf en bra bit över 100.000, så nej det blev ingen affär där, tur att jag inte kört långt…

  Svara
 6. Frida

  Är också förbryllad över det fenomenet. Som att man skulle köpa sig en annan vara och man fick gissa priset eller ”ta det i PM”. Jag kan förstå om man vill hålla det man betalade för sin häst för sig själv (även om jag inte tycker det är ngt att hemlighålla) men om man säljer en häst, vara eller tjänst så är det fullt rimligt att vara tydlig med priset. Förstår inte var man vill komma med att inte uppge ge det från början, slöseri med allas tid.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>