Felaktiga fördomar

Ibland är det bra när ens fördomar kommer på skam!

Jag har en ridsportbutik (Bengts i Veberöd) bara någon kilometer hemifrån men har liksom glömt bort att den finns vilket till stor del beror på min fördom om affären.

Jag har bara varit inne i butiken 1-2 gånger och det är många år sedan och då löd mitt omdöme ”på tok för dyra varor för mig”.

Och därvid har det stannat; jag har inte brytt mig om att åka dit och kolla utbudet ens utan bara igen tänkt att jag kan hitta billigare grejer inte bara i Ullared utan även på Hööks och Granngården.

Men så körde jag förbi Bengts häromdagen, i ett helt annat ärende, men eftersom jag redan var där, och behövde ett par nya boots till Frenchie, tänkte jag att jag i alla fall kunde ”titta in”.

Och vet ni; affären såg precis så ”lyxig” och exklusiv ut som jag mindes den men jag hittade ett par helt ok boots för 119 kronor och dessutom 25 kilo linfrökaka för 430 kronor.

Observera att 5 sketna kilo linfrökaka kostar 225 kronor på Granngården medan Landäng i Skurup tar 409 kronor för 25 kilo men då kostar i gengäld bensinen långt mer än de 21 kronorna de är billigare än Bengts.

Och så måste man ju räkna idag när bensinen är så dyr; man kan inte bara gå på butikspriset per se utan får ju räkna ut vad det kostar att ta sig till olika affärer.

Hur som helst blev jag positivt överraskad av Bengts och hittade dessutom ett par sååå snygga Parlanti-ridskor med tillhörande shortshaps.

Tror minsann att jag får blinka lite med ögonfransarna mot Henke som sponsrat Hööks Ariat-avdelning länge nog nu ha ha ha!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>