Elbil och släp?

I miljövänlighetens namn är det många som har eller vill skaffa elbil de senaste åren.

Jag har av olika anledningar inte känt mig det minsta lockad för egen del och nyligen fick jag rejält med vatten på min kvarn.

Läste en diskussion på nätet om huruvida det fungerade BRA att dra släp med elbil och svaren var typ ett rungande nej! Elbilen laddar tydligen ur på tok för snabbt var det enkla svaret.

Och visst; själv kör jag i princip aldrig längre än 7-8 mil till ett tävling, det kanske händer EN gång om året men jag vill ha möjligheten utan att riskera att bli strandsatt med en häst i släpet dessutom.

Hur har ni resonerat kring elbil?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Kat

    Bilarna kommer nog att bli bättre och bättre, men idag är de inte tillräckligt bra för att dra släp. Så vi avvaktar och fortsätter köra med den gamla bilen. Vi tänker att vi inte kommer köpa någon ny bil fram tills dess att det finns alternativ som är likvärdiga med den vi har. Går den gamla bilen sönder under tiden blir det inte någon nyproducerad bil utan en begagnad som får ersätta den gamla.

    Svara
    • Birgitta

      Nej, jag skulle inte heller drömma om att köpa en helt ny bil då den bil jag behöver måste kunna dra, dvs jag kan inte köpa en billigare småbil.

      Svara
  2. Johannes

    Personligen skulle jag aldrig betala närmare 1 miljon för en bil. De billigaste elbilarna går på närmare 500 000 och de går det inte att dra med. Det är enbart de allra dyraste elbilarna som det överhuvudtaget går att dra en häst med (om jag förstått saken rätt).

    Även om bensinen/diseln är dyr är elen också jättedyr. Jag tror inte man vinner rent ekonomiskt på att ha en elbil i jämförelse med en snål bensinbil.

    Sen beror det ju såklart på hur mycket man behöver dra. Jag har en Renault Clio som jag utan problem drar min Islandshäst som väger ca 380 kg. Har man en större häst och ett tyngre släp, eller om man behöver dra två hästar måste man självklart ha en bättre dragbil.

    Svara
  3. Cecilia Jardelid

    I många familjer har man ju två bilar. Vi har en bil som vi drar släp och åker långt (till stugan) med och en elbil för alla andra resor. Det sparar vi 30-35 000 kr om året på jämfört om vi bara skulle köra dieselbilen.

    Svara
    • Birgitta

      Sparar jämfört med vad?

      Jag tänker att det beror på vad elbilen kostade i förhållande till vad man ANNARS hade köpt så för mig hade det ”aldrig” kunnat bli en besparing eftersom jag alltid köper begagnade bilar för max 100.000. Och i den prisklassen finns det väl inga vettiga begagnade elbilar, eller?

      Svara
      • Cecilia Jardelid

        Vi köpte en Nissan Leaf 30 kWh för 145 000. Att minska drivmedelskostnaden med 30-35 000 per år är ju en stor besparing! Många med Leafar kör sedan sgs reparationsfritt och skatten är några hundralappar per år. För 100 000 får du en Leaf 24 kWh.

        Svara
    • Marlene Engström

      Elbil är väl också ett alternativ bara för mestadels egen parkering med möjlighet till laddning. För att det ska fungera praktiskt i längden.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>