Det perfekta livet

Lite rolig bild kan man tycka, eller sann för den delen?

Och gäller inte bara hästlivet vill jag påstå.

Med sociala mediers intåg i var mans telefon så är det kanske inte så konstigt om många tävlar om att visa upp det, på olika vis, perfekta livet? Eller vad de tycker är perfekt i alla fall.

Nu kan jag skratta åt det men för x år sedan, innan jag fattade att man så lätt kan lägga på olika filter på sina bilder var jag smått fascinerad över hur fin hy många hade 🙂 🙂 🙂 . Inte en ojämnhet eller finne….

Andra väljer att lägga upp gamla bilder på sig själv där de väger 20 kilo mindre eller har färre rynkor och en del beskär sina foton så att man bara ser det ”fina”.

Och ärligt talat; så gör jag också ibland.

Ska jag ta ett foto på….säg….Frenchies hovar så beskär jag bilden så att man inte ser något som ligger framme på stallgången och fotar jag Molly hemma gör jag inte det på en obäddad säng.

Med andra ord får man ta allt man ser på nätet, läser om i bloggar osv med en stor nypa salt.

Jag tror väldigt få, om någon, är 100 % transparenta och berättar om exakt allt som sker i deras liv, både positivt och negativt.

Själv skulle jag aldrig få för mig att ljuga eftersom det är så lätt att kolla upp det mesta och lögner kommer alltid fram men däremot berättar jag ”så klart” inte allt för ibland helt okända läsare.

Däremot FÖRSÖKER jag medvetet att både skriva om det bra och dåliga med framför allt hästlivet. 

Jag kan berätta om korkade saker jag gjort, om hur jag (tyvärr) verkligen inte alltid rider enligt ridhandboken, dåliga tävlingsresultat, sjuka hästar osv.

Ingens liv är en idyll, det kan jag garantera er men så klart väljer man själv vad man vill dela med andra.

En kommentar

  1. Anna

    Jag försöker få mitt liv att framstå som perfekt men min idé om perfekt är möss och kakor så vet inte om någon annan riktigt köper detta hahaha.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>