Lättlurade människor

Detta klippet har valsat runt lite överallt; bland annat på Facebook. Många har varit fulla av beundran, både hästfolk och ”andra”.

Från början påstods det att hästen varit begravd i 3 veckor (!!!) och när jag ifrågasatte detta skrev trådskaparen (själv hästägare) att hen ”undanbad sig konspirationsteorier” *ASG* !

Själv undrar jag hur okritisk/ okunnig man är, även som hästmänniska om man på fullt allvar tror att en häst kan stå (?) utan mat och vatten i 3 veckor och a) se så här välnärd ut (i så fall måtte den ha varit asfet dessförinnan vilket även det är osannolikt i detta land) och b) ffa röra sig så pass obehindrat direkt efter utgrävningen!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ingela

    Inga svullna stela ben där inte…. Det är sådana superhästar som ska in i avel
    … Idag såg jag ett klipp på en hund som också räddades efter tre veckor…Även den väldigt pigg och fin…

    Svara
    • Birgitta

      Hund skulle jag möööööjligen köpa; om den inte suttit helt fast utan kunnat röra sig under jord. Då skulle den i teorin kunnat dricka regnvatten eller whatever och äta diverse kadaver och vad vet jag.

      Det jag hoppas är att sådana här klipp inte gör att lekmän tror att ”det inte är hela världen” att inte ge djur mat och vatten på några dagar ”för de klarar sig tom i 3 veckor”!

      Svara
      • Anonym

        Hunden såg väldigt fräsch ut på filmen, den hade suttit fast stod det.. men.. visst måste den väl fått i sig någon vätska om den ska överleva (och vara så ”pigg”) efter tre veckor…?

        Svara
  2. Minstral

    Men fattar man inte att det är en omöjlighet? Om hästen nu mirakulöst nog klarat sig utan framförallt vatten, vilket den inte gör, i tre veckor så hade den ju inte precis skuttat upp, den hade varit halvdöd. Man har ju sett hästar som gått ner sig i kärr och liknande, det har ju varit svårt att rädda dem till livet typ efter ett dygn.

    Svara
    • Birgitta

      Kanske är det så att man så gärna vill TRO att det kritiska tänkandet helt är satt ur spel? Och det gäller ju mycket här i världen…titta bara på religioner tex.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>